Editia de Dimineata

CORONAVIRUS. O jumătate de milion de decese în Statele Unite. “Trebuie să luptăm împreună”

Statele Unite au consemnat peste 500.000 de decese de la începutul pandemiei.

La Washington a fost decretat doliu și s-a ținut un moment de reculegere.

Președintele american Joe Biden a spus că acest bilanț tragic îl depășeșete pe cel al americanilor care au murit în cele două războaie mondiale și războiul din Vietnam.

El a făcut din nou apel la unitate într-un mesaj adresat națiunii cu acest prilej, scrie BBC.

O jumătate de milion de decese în Statele Unite

Trebuie să punem capăt acestei politici de dezinformare ce a divizat familii, comunități și o țară întreagă, ce a costat atâtea vieți omenești. Cei care au murit nu sunt democrați, nici republicani, sunt concetățenii noștri americani, vecinii noștri. Sunt prietenii, mamele, tații, fiicele, soții și soțiile noastre. Trebuie să luptăm împreună, ca un popor unit, ca State Unite ale Americii. Este singura cale să învingem acest virus. Vă promit”, a declarat Biden, după un moment de reculegere, la Casa Albă.

În total, SUA au ajuns la 500.071 de persoane care au decedat din cauza coronavirusului și peste 28 de milioane de cazuri de contaminare.

Au murit mai mulţi americani în această pandemie decât în Primul Război Mondial, Al Doilea Război Mondial şi războiul din Vietnam„, a subliniat preşedintele Joe Biden. ”Vă promit că această națiune va zâmbi din nou”, a mai spus el.

Foto: digi24

Citește și:

S-au deghizat în bunicuțe, să se vaccineze

Exit mobile version