Editia de Dimineata

Coronavirusul, prezent în Statele Unite din decembrie 2019! Studiu al Institutelor Naţionale de Sănătate din SUA

Când scrii zilnic despre un subiect sunt mari șansele să țiii minte tot felul de detalii pe care alții le trec cu vederea. De exemplu, când vine vorba despre noul coronavirus, faci o fixație pe știrile care aduc date noi despre semnalarea acestuia în perioade ANTERIOARE momentului în care prezența sa în lume a devenit oficială.

Pe listă au fost Spania, Italia, China, evident, dar cu localizări diferite față de Wuhan – focarul considerat inițial – și acum, iată, Statele Unite.

Coronavirusul a fost prezent în Statele Unite ale Americii cel puţin din decembrie 2019, cu săptămâni înainte de primul caz confirmat, se arată într-un studiu publicat marţi, citat de AFP.

Institutele Naţionale de Sănătate (NIH) din Statele Unite au analizat 24.000 de probe de sânge prelevate de la voluntari din ţară între 2 ianuarie şi 18 martie 2020.

Anticorpi împotriva virusului SARS-CoV-2 au fost detectaţi la 9 pacienţi – prin două teste serologice diferite, pentru a minimiza riscul de fals pozitiv.

Anticorpii căutaţi prin aceste teste (IgG), care „neutralizează” capacitatea virusului de a infecta celulele, apar abia la două săptămâni după infectare.

Primele eşantioane pozitive provin de la participanţi din Illinois şi Massachusetts, luate pe 7 şi, respectiv, 8 ianuarie 2020, sugerând că virusul i-a infectat la sfârşitul lunii decembrie.

Prin urmare, aceste persoane nu se aflau nici în New York, nici în Seattle, două oraşe care a fost considerate a fi poarta de intrare a virusului.

Testele anticorpilor ne permit să înţelegem mai bine răspândirea SARS-CoV-2 în Statele Unite în primele zile ale pandemiei în ţară, când testarea era limitată„, a declarat Keri Althoff, profesor de epidemiologie la Universitatea Johns Hopkins şi autorul principal al studiului.

Lucrările, publicate în revista Clinical Infectious Diseases, confirmă rezultate similare ale Centrelor pentru prevenirea şi controlul bolilor (CDC), care au ajuns la aceeaşi concluzie în noiembrie anul trecut.

Exit mobile version