Site icon Editia de Dimineata

Corul Academic Radio prezintă cele mai îndrăgite melodii din istoria cinematografiei

Vă amintiți genericul ce a ilustrat ani de zile programul Telecinemateca difuzat de Televiziunea Română? Puțini știu că piesa This Is My Song (Acesta este cântecul meu), devenită un hit internațional, a fost creată de Charlie Chaplin, în 1966.

Joi 1️⃣6️⃣ martie, de la ora 19:00, Corul Academic Radio ne invită la Sala Radio, la un concert-spectacol extraordinar, conceput în jurul celor mai cunoscute și populare fragmente de muzică de film.

Sugestiv intitulat Melocinemateca, evenimentul ne va purta în istoria cinematografiei prin melodii din pelicule celebre, de la Vă place Brahms? la Frumoasa și bestia, de la Albă ca Zăpada, la Cartea Junglei sau Doamna și vagabondul, de la Umbrelele din Cherbourg, la Cocoșatul de la Notre Dame etc. Ne vom aminti de pașii dansați de Gene Kelly în Cântând în ploaie/Singing in the Rain și vom râde împreună cu Mary Poppins și al ei Supercalifragilisticexpialidocious. Alături de Corul Academic Radio, vom călători imaginar cu Dorothy din Vrăjitorul din Oz în timp ce ascultăm Somewhere Over the Rainbow și poate vom zâmbi fredonând Ani de liceu din filmul Liceenii.

Prezentat de Corul Academic Radio, ansamblu emblematic al scenei muzicale din România ce aniversează 83 de ani de la înființare, evenimentul este conceput de dirijorul Ciprian Țuțu – „Ineditul proiectului constă în faptul că aceste teme cunoscute vor fi împachetate și prezentate într-o formă atipică, pentru cor à cappella sau cor cu un mic ansamblu instrumental format din pian, secție ritmică, vibrafon și banjo.

Viziunea componistică a aranjamentelor aparține maestrului Ioan Dobrinescu. Totodată, cu ajutorul regizorului Ciprian V. Nechita, ne-am propus să transformăm acest concert într-un eveniment cu totul aparte, un concert-spectacol, în care amfitrionul serii va fi invitata specială, actrița Letiția Vlădescu, care o va întruchipa pe Mary Poppins. Îndrăgita bonă britanică va fi cea care va rosti a serii, scoțând din pălăria fermecată personaje-surpriză din cinematografia mai veche sau mai nouă, autohtonă sau internațională. Vă așteptăm la un spectacol plin de emoție și magie!”

Spectacolul poartă semnătura regizorului Ciprian V. Nechita și aranjamentele muzicale sunt semnate de Ioan Dobrinescu. O parte dintre lucrările prezentate vor fi însoțite și de momente coregrafice, în care îi veți aplauda pe tinerii balerini Roberta Berceanu și Andrei Cristea de la Liceul de coregrafie Floria Capsali.

Invitata specială a serii este actrița Letiția Vlădescu și în ipostază solistică îi veți aprecia pe Ramona Mardare, Codruța Tache, Valentina Verlan, Simina Dragomirescu, Marius Oltean, Cristian Ruja, Teodor Vădana, Gabriel Bănică și Ștefan Voicu.

Pe scena Sălii Radio vor urca și instrumentiștii Carmen Săndulescu – pian, Alexandru Anastasiu – vibrafon, Lucian Maxim – tobe, Liviu Ofițeru – chitară/bas/keyboard și Kirina Arnăutu – banjo.
Concertul va fi transmis live pe calea undelor, pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical, dar și live online pe site-urile celor două posturi de radio.

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021.314.6800). Programul casei de bilete, pe www.orchestreradio.ro – secțiunea Bilete. Biletele sunt disponibile în sistem online pe iabilet.ro, dar și în magazinele Flanco, benzinăriile Rompetrol, Metrou Unirii 1, magazinele Muzica, IQ BOX, Uman și pe terminalele Selfpay. Online, puteți plăti cu cardul, prin Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factură la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier, oriunde în țară.

Exit mobile version