Site icon Editia de Dimineata

Corul Madrigal – 8 concerte, peste 7.000 de spectatori și emoția muzicii pascale

În perioada 29 martie – 13 aprilie 2023, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a susținut 8 spectacole în cadrul Turneului Național de Paște „Săptămâna Patimilor”, la Bacău, Iași, Târgu Mureș, Brașov, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea și București.

Înregistrarea Spectacolului Extraordinar „Săptămâna Patimilor” de la București va fi difuzată duminică, 16 aprilie, de Paște, la ora 20:00 pe Trinitas TV și luni, a doua zi de Paște, de la ora 21:00 pe Radio Trinitas.

 „Săptămâna Patimilor 2023 a fost unul dintre cele mai complexe turnee organizate de noi în ultimii ani. Am străbătut 3000 de kilometri să fim alături de public în 8 orașe, într-un timp record, iar efortul nostru a fost de fiecare dată răsplătit de căldura cu care am fost primiți. În fiecare dintre orașele în care am concertat, am desfășurat Turneul de promovare Cantus Mundi, în cadrul căruia am setat proiecte regionale importante, alături de oameni destoinici din adminitsrația publică locală, inspectorate, profesori și dirijori. Nimic din toate acestea nu ar fi putut fi realizate fără extraordinara echipă Madrigal – Cantus Mundi, căreia îi mulțumesc cu recunoștință. Mulțumesc, de asemenea, partenerilor noștri, care sunt mereu alături de noi în inițiativele noastre. Sărbători luminate tuturor!” – a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și regizorul spectacolului.

Spectacolul „Săptămâna Patimilor” a fost dirijat de Anna Ungureanu – dirijorul principal și Cezar Verlan – dirijorul secund, care au inclus în repertoriu bijuterii ale muzicii pascale bizantine și din Vestul Europei. Actorii Corneliu și Pavel Ulici au întregit firul epic al montării cu texte sacre și universale, iar peste 1.300 de copiii din corurile Programului Național Cantus Mundi din România și Republica Moldova au cântat alături de Corul Madrigal în cele 8 spectacole.

„Suntem la finalul unui turneu național plin de emoție, lumină și dăruire. Întâlnirea Corului Madrigal cu spectatorii și cu corurile de copii din țară este întotdeauna pentru noi un motiv de bucurie și recunoștință, este modul în care putem transmite speranță, iubire, spiritualitate și un sentiment puternic de solidaritate și de comunitate, atât de necesar în această perioadă. Le mulțumim tuturor!” – Anna Ungureanu, dirijorul principal al Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

Exit mobile version