Site icon Editia de Dimineata

Corul Madrigal, în premieră la Festivalul Internațional Shakespeare Craiova Inbox

Joi, 26 mai, de la ora 20:00, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” va susține la Filarmonica din Craiova Spectacolul „Shakespeare – Sunet și Cuvânt”, în cadrul Ediției a XIII-a a Festivalului Internațional Shakespeare.
Corul Madrigal, dirijat de Anna Ungureanu, va participa în premieră la evenimentul cultural craiovean cu un spectacol dedicat artei epocii elisabetane, în care îl va avea ca invitat special pe actorul Emil Boroghină, fondatorul festivalului în 1994.

Regia spectacolului este semnată de Emil Pantelimon, iar conducerea muzicală de Anna Ungureanu, care a ales un program muzical structurat în două momente.

În prima parte, epoca elisabetană va fi ilustrată de madrigale compuse de Thomas Morley, Orlando di Lasso, Hans Leo Hassler, Thomas Weelkes sau Francis Pilkington.
În partea a doua, Corul Madrigal va aduce pe scenă lucrări ce au la bază celebrele sonete shakespeariene, muzici compuse de creatori contemporani, precum Emma Lou Diemer sau Daniel Hellden.
Ca un omagiu adus perioadei shakespeariene, în prima parte a evenimentului Corul Madrigal va cânta în faimoasele sale costume renascentiste, iar în partea a doua va aduce pe scenă seria de costume de epocă semnate pentru ansamblu de Doina Levintza.
Biletele la spectacol sunt disponibile pe platfoma online a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova, la link – https://ebilet.tncms.ro/ebilet/Spectacol/Edit/1089
Exit mobile version