Site icon Editia de Dimineata

Cosmin Călinescu, responsabil cu comunicarea la Muzeul Astra Sibiu: „Când vii aici, îți amintești că te-ai născut la sat, pentru că de aici pleacă toți și toate” (VIDEO)

Emisiunea „Ediția de Dimineață” a ajuns la Sibiu și l-a avut ca invitat pe Cosmin Călinescu, cel care se ocupă de relațiile publice la Muzeul Astra. Discuția cu Lucian Mîndruță a fost difuzată în 5 decembrie, de la ora 10:30, la Digi 24. Urmăriți aici emisiunea integrală:

Cosmin Călinescu consideră că Muzeul Astra duce mai departe moștenirea lui Franz Binder, căutând și ocrotind cultura. În această toamnă, a fost vernisată expoziția „Africa lui Franz Binder”, care conține săgeți, instrumente muzicale și alte obiecte găsite și recuperate de exploratorul sas.

„Când vii aici, la Muzeul Astra, îți amintești că te-ai născut la sat, pentru că de aici pleacă toți și toate”, spune Călinescu.

Este un muzeu viu, unde copiii învață să trăiască prin tradiții. Obiectele sunt funcționale, pentru că sunt luate din mediul lor natural și reconstruite integral la muzeu.

La muzeu există două mori funcționale. Copiii cultivă porumb, care este apoi cules și măcinat. Făina merge la târgul de țară din Dumbrava Sibiului, unde sunt ateliere gastronomice și unde se face mămăligă. În plus, acolo sunt crescute păsări, oi, există chiar și un măgar numit Victoraș.

Când el a venit să lucreze la muzeu, în 2014, ponderea turiștilor străini era de doar 10%, iar acum este de peste 20%, datorită colaborărilor cu agențiile de voiaj și canalelor de social media. De mare succes în rândul turiștilor străini s-a bucurat festivalul etniilor, în cadrul căruia diverși reprezentanți ai etniilor au gătit bucate tradiționale.

Cosmin Călinescu a vorbit și despre programul de sărbători la muzeu, cu diverse tradiții, cum ar fi tăiatul porcului.

Exit mobile version