Editia de Dimineata

COVID-19 a accelerat tehnologia cu 5 până la 7 ani

Focused two young multiracial business women in medical facial protective masks standing near table, looking at laptop screen, discussing project details, preventing spreading corona virus in office.

Salonul Consumer Electronics Show (CES, 11-14 ian) a început luni din Las Vegas în format online, cu un mesaj al preşedintelui şi consilierului delegat al companiei telefonice Verizon, Hans Vestberg, potrivit căruia „COVID-19 a accelerat tehnologia cu între 5 şi 7 ani”.

VIITORUL E PREZENT ACUM

„Viitorul este acum prezent”, a precizat Vestberg în discursul de inaugurare a salonului, considerat unul din evenimentele tehnologice cele mai importante din lume în care marile companii din acest sector îşi prezintă ultimele noutăţi.

Vestberg a explicat că pandemia a trezit interesul de a ameliora tehnologia realităţii virtuale pentru a apropia oamenii de evenimentele sportive sau de vizitele la muzeu, printre alte activităţi.

În alocuţiunea sa, el a asigurat că tehnologia 5G, una dintre atracţiile salonului anul acesta, reprezintă „o platformă de inovaţie care face ca alte inovaţii să fie posibile”.

„Tehnologia 5G este de zece ori mai rapidă decât 4G, se pot conecta 1 milion de dispozitive pe km2 şi să fie menţinut semnalul până la 500 de km/h”, a subliniat consilierul delegat al firmei Verizon, cu sediu la New York.

SAMSUNG, INOVAŢII ÎN TEHNOLOGIA ELECTROCASNICĂ

Pe aceeaşi linie s-a exprimat şi compania sud-coreeană Samsung, care a subliniat importanţa pe care a căpătat-o tehnologia în anul pandemiei.

„În ultimul an, datorită telemuncii şi timpului pe care l-am petrecut acasă, tehnologia mobilă a căpătat o mai mare relevanţă în viaţa noastră. Tranziţia accelerată la prima lume mobilă atrage necesitatea de a crea dispozitive care să ne poată transforma ziua într-o experienţă extraordinară”, notează compania într-un comunicat transmis EFE, citat de agerpres.ro.

Samsung a prezentat mai multe produse în prima zi de deschidere a CES la o conferinţă de presă în care Sebastian Seung, preşedinte şi responsabil al Departamentului de cercetare la Samsung, a detaliat activitatea companiei pentru „a ameliora experienţa tehnologică din casele noastre”.

Printre alte noutăţi, Samsung a prezentat un nou ecran LED cu o tehnologie ultraplată, un frigider cu panouri interschimbabile şi un planificator automat de alimente, bazat pe Inteligenţa Artificială, recomandat pentru mâncarea pentru o întreagă săptămână.

UN EVENIMENT ÎN ÎNTREGIME DIGITAL

Salonul CES, care în mod tradiţional are loc în Las Vegas, se desfăşoară anul acesta online în contextul pandemiei de coronavirus şi promite 100 de ore de inovaţii de orice nivel, cu speranţa de a atrage aproximativ 150.000 de persoane la unul dintre cele mai mari evenimente tehnologice din lume.

Timp de patru zile, firme lider ale sectorului precum Samsung, LG, Philips, Lenovo, Dell şi Sony, printre altele, vor prezenta lumii produsele lor cele mai inovatoare.

Toate conferinţele CES 2021 se vor putea urmări online pe site-ul oficial al salonului, în timp ce unele companii vor oferi retransmisii în direct pe Youtube.

Sursa foto: ces.tech

Exit mobile version