Site icon Editia de Dimineata

COVID-19 o ia razna definitiv în China. Se numără cazurile cu milioanele

Autorităţile din oraşul chinez Shanghai, metropolă cu 25 de milioane de locuitori, au cerut populaţiei să stea în case în acest sfârşit de săptămână.Apelul a fost lansat pe fondul creşterii numărului de infectări cu SARS-COV-2.

 Situaţia este mai gravă decât cea prezentată de autorităţile centrale, comentează agenţiile internaționale de presă.

Un post de televiziune american, care citează date confidenţiale ale guvernului de la Beijing, a anunţat că în primele 20 de zile ale lunii decembrie au fost 250 de milioane de chinezi infectaţi, aproape 20 la sută din populaţia ţării.

De asemenea, o agenţie de presă susţine, tot pe baza unor date confidenţiale guvernamentale, că, într-o singură zi a săptămânii trecute au fost 37de milioane de persoane infectate.

Zhejiang, o mare provincie industrializată din China, situată în apropiere de Shanghai, se confruntă cu aproximativ 1 milion de cazuri noi de COVID-19 în fiecare zi, iar reprezentanţii săi se aşteaptă ca numărul infectărilor să se dubleze în următoarele zile, a anunţat duminică Guvernul provincial, relatează Reuters, preluată de agerpres.ro.

În pofida unei creşteri record a numărului de cazuri de COVID-19 la nivel naţional, China nu a raportat niciun deces asociat acestei boli în partea sa continentală în ultimele cinci zile, a anunţat Centrul chinezesc pentru prevenirea şi controlul bolilor (CDC), duminică.

Cetăţenii chinezi şi experţii în sănătate au cerut date medicale mai exacte, în condiţiile în care numărul infectărilor a crescut considerabil după ce autorităţile centrale de la Beijing au operat modificări la nivelul politicii de „zero COVID”, o strategie naţională care plasase sute de milioane de rezidenţi în lockdownuri necruţătoare şi care a afectat serios cea de-a doua economie a lumii.

Datele medicale la nivel naţional au devenit incomplete în China, după ce Comisia Naţională pentru Sănătate a încetat să mai raporteze infectările asimptomatice, făcând astfel mult mai dificilă monitorizarea cazurilor. Duminică, aceeaşi comisie a anunţat că nu va mai comunica datele zilnice privind numărul infectărilor şi numărul deceselor, care vor fi publicate de CDC.

Zhejiang este una dintre regiunile chineze care anunţă estimări despre creşterile recente ale numărului de infectări, inclusiv cazurile asimptomatice.

Exit mobile version