Site icon Editia de Dimineata

Cazurile uşoare de COVID-19 pot provoca probleme de memorie şi de atenţie până la 9 luni după recuperare

Sursa - playtech.ro

Persoanele care au făcut o formă ușoară de COVID-19 pot avea probleme de memorie și atenție chiar și la nouă luni după recuperare, relatează Reuters. Este concluzia unui studiu realizat de Universitatea Oxford din Marea Britanie.

În concluzie, chiar în ciuda lipsei simptomelor grave, pacienții testați, care au făcut obiectul acestui studiu, au avut probleme legate de amintirea experienţelor personale și menținerea atenției.

Rezultatele studiului au arătat că persoanele care au avut o formă uşoară de COVID-19 şi care nu au prezentat simptome persistente după îmbolnăvire, sau aşa numitul COVID-19 de lungă durată („long-Covid”), au suferit totuşi de probleme de memorie şi de atenţie mai multe luni după recuperare.

În cadrul studiului, cei 136 de participanţi care au testat pozitiv pentru coronavirus, dar nu au raportat simptome de lungă durată, au fost rugaţi să rezolve o serie de exerciţii pentru a le fi testate abilităţile cognitive şi memoria.

Cercetătorii au descoperit că participanţii au avut probleme semnificative în a-şi aminti experienţe personale, ce fac parte din memoria episodică, până la şase luni după infectare.

Exit mobile version