Site icon Editia de Dimineata

Cozi de sute de persoane la Moscova la ultimele reduceri H&M. Pentru că, da, și ei părăsesc Rusia

Lanțul de îmbrăcăminte H&M a redeschis magazinele din Moscova pentru a-și vinde stocurile rămase înainte de a ieși definitiv de pe piața rusă, informează Moscow Times.

Cozi lungi de sute de oameni au fost văzute în fața unui magazin H&M din centrul comercial Aviapark din Moscova, potrivit imaginilor postate pe Telegram de către postul de știri Baza.

Grupul H&M, care s-a deschis în Rusia în 2009 și deține mărci precum Monki, Weekday, Cos și Cheap Monday, și-a întrerupt operațiunile din Rusia în martie, după invazia Moscovei în Ucraina. Compania a anunțat că își închide definitiv activitatea în Rusia patru luni mai târziu.

Cozi mari de clienți au fost semnalate marți și la un magazin H&M din centrul comercial Metropolis din capitala rusă.

Toate magazinele H&M din 65 de orașe din Rusia sunt așteptate să se redeschidă pentru a vinde stocurile rămase în următoarele săptămâni.  După care compania suedeză va părăsi de tot Rusia.

Publicația rusă de știri Kommersant a relatat joi că grupul H&M caută cumpărători pentru cele 170 de magazine din Rusia și pentru centrul de distribuție de aproape 60.000 de metri pătrați.

Ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina, sute de mărci occidentale au părăsit Rusia, inclusiv producătorul suedez de mobilă IKEA și retailerul american de fast-food McDonalds.

Magazinele IKEA din Rusia au înregistrat, de asemenea, cozi lungi înainte de a se închide.

Foto: Gleb Schelkunov / Kommersant

 

Exit mobile version