Site icon Editia de Dimineata

Credite de peste 5 milioane de euro pentru studii de licență și masterat în UE

Fondul European de Investiții și Creditul FINS au semnat un nou acord de garantare în cadrul programului pilot EFSI Skills & Education. Acesta le va permite studenților din UE, care urmează studii de licență sau masterat, să obțină un credit de studii fără istoric de venituri, garanții imobiliare sau co-debitori.

Datorită acestui acord de garantare, FINS va putea să ofere credite de studii în valoare de 5,5 milioane de euro, pentru circa 300 de studenți. Această nouă linie de finanțare este posibilă cu sprijinul Uniunii Europene, în cadrul Fondului European pentru Investiții Strategice (EFSI). Scopul EFSI este să ajute finanțarea și implementarea investițiilor productive în Uniunea Europeană și să asigure acces sporit la finanțare.

Principalele avantaje obținute de studenți:

 

Creditele de studii oferite de FINS sunt construite ținând cont de realitățile financiare ale studenților: utilizarea sumelor din credite este individualizată pe specificul fiecărui student, iar rambursarea începe după o lungă perioadă de grație, de 6-12 luni după finalizarea studiilor. Astfel, pe parcursul studiilor, studenții nu vor avea presiunea dată în general de împrumuturi, ci vor putea restitui banii în momentul în care, cel mai probabil, vor avea un job obținut pe baza calificării oferite de programul de studii absolvit.

Exit mobile version