Site icon Editia de Dimineata

Creepy. „Hei Alexa, o poți imita pe străbunica mea decedată?” (VIDEO)

At Amazon's Re:Mars conference in Las Vegas on Wednesday, the company demonstrated a feature that enables its Alexa voice assistant to emulate any voice.

Într-un demo care a atras comparații cu serialul distopic „Black Mirror”, Amazon a dezvăluit că a dezvoltat o modalitate prin care asistentul său vocal Alexa poate replica discursul unei rude moarte – pe baza a mai puțin de un minut de înregistrare audio a persoanei originale, scrie Variety.

Tehnologie nouă

Gigantul comerțului electronic a prezentat noua tehnologie în cadrul unei conferințe de presă: MARS, evenimentul global de inteligență artificială al Amazon pentru învățare automată, automatizare, robotică și spațiu.

Într-o demonstrație video prezentată în cadrul evenimentului, un băiețel spune: „Alexa, poate bunica să-mi termine de citit „Vrăjitorul din Oz”?”. – după care de la o boxă inteligentă Amazon Echo Dot se aude vocea sintetizată a bunicii.

„După cum ați văzut în această experiență, în loc ca vocea lui Alexa să citească cartea, este vocea bunicii copilului”, a declarat Rohit Prasad, vicepreședinte senior și cercetător șef al Amazon Alexa AI, în fața participanților.

Începuturile

Amazon a dezvoltat deja o tehnologie de sintetizare a vocii pentru a-i permite lui Alexa să imite vocile unor celebrități, printre care Shaquille O’Neal și Melissa McCarthy. Dar, anterior, acest lucru a necesitat ca o persoană să înregistreze zeci de ore de audio.

Acum, Amazon a dezvoltat o modalitate de a replica o voce de înaltă calitate folosind mai puțin de un minut de voce înregistrată, ceea ce inginerii companiei au reușit să facă „prin încadrarea problemei ca o sarcină de conversie a vocii, și nu ca o sarcină de generare a vocii”, potrivit lui Prasad.

În prezentarea demonstrației, Prasad a spus că abilitatea IA a lui Alexa de a emula discursul unei rude decedate poate reprezenta o modalitate de a păstra memoria unei persoane dragi care a murit. „Trăim, fără îndoială, în epoca de aur a IA, în care visele noastre și SF-urile devin realitate”, a spus el.

Desigur, nu credem că se referea la Skynet.

Exit mobile version