Site icon Editia de Dimineata

Creşte numărul de infectări cu SARS-CoV-2 în Belgia, Ungaria, Polonia, Spania

Ungaria şi Polonia se confruntă cu creşterea accelerată a numărului de infectări COVID. Sunt cele mai multe cazuri de îmbolnăvire din aprilie până acum. Din cauza înmulţirii spitalizărilor, Belgia reintroduce o serie de restricţii, menționează Știrile TVR.

Cu peste 8300 de noi infectări în 24 de ore, polonezii au ajuns la nivelul lunii aprilie. O cifră record, nemaîntâlnită tot din aprilie, se înregistrează şi în Ungaria, unde sunt peste 3100 de cazuri din ultimele 24 de ore.

Autorităţile sanitare din Spania sunt îngrijorate de creşterea numărului de infectări printre turişti. În unele localităţi incidenţa este de 6 ori mai mare decât media naţională.

În Benidorm, o staţiune din comunitatea Valenciana unde jumătate din populaţie este reprezentată de turiştii britanici incidenţa a ajuns la 286 de cazuri la suta de mii de locuitori faţă de 46, media naţională. Iar autorităţile nu exclud reintroducerea restricţiilor.

În Belgia, creşte numărul infectărilor şi al cazurilor grave, care ajung la spital. Printre altele, se reintroduce masca obligatorie în spaţiile publice închise.

În Suedia începe administrarea celei de a treia doze, aşa numitul booster, persoanelor de peste 65 de ani, precum şi angajaţilor din Sănătate. Treptat, toţi suedezii cu schema completă vor fi vaccinaţi cu încă o doză.

Exit mobile version