Site icon Editia de Dimineata

Crina Matei, artistă, București: “Dacă mai știți locuri frumoase, cu apă caldă, contactați-mă. Până se repară avariile, venim și vă cântăm”

Artiștii sunt niște privilegiați. Constatăm asta zi de zi. Dacă ieri au fost Desdemona sau Scarlett O’ Hara, mâine pot deveni Anna Karenina sau Edit Piaf. Beyonce sau…ce mai contează.

În afară de asta, mai dețin un secret. Mult mai important. Primesc invitații (ca să vezi chestie) în locuri în care pot fi Desedemona sau Byonce sau Edit Piaf. Și unde ….șșșt!…au apă caldă!

Nu mai devreme de zilele trecute scriam că aplicația Termoelert arată că un bucureștean din trei nu are apă caldă.

Astăzi chiar am găsit un astfel de bucureștean, dar fericit, pentru că merge în provincie.

Dăm legătura la Facebook Crinei Matei.

Crina, ai legătura.

Încep seria scrierilor sub titlul Una caldă, una rece

Am fugit de acasă. Noroc cu turneele. Ba la mare. Ba la munte, ba aiurea. Azi am fugit de acasă la Târgu Jiu. C-am auzit că aici primaria dă apă caldă. Tocmai ce m-am cazat la hotel (o splendoare de confort și bun gust), dar mai ales de lux. Pentru că am găsit apă caldă. La mine acasa n-am. De vreo săptămână. “Avarie”, strigau dupa mine aseară niște muncitori ce strângeau mulțumiți niște agregate urâte și murdare, ca și salopetele lor, ca și cartierul meu, ca și noi toți cei fără apă caldă, fără centrală proprie, fără boilere. Strigau și mă fluierau. Visul vieții mele. Norocul meu, viciu decadent pe vremea asta, e că am o vecină excepțională. Mă știe de mică. Mă pândește când vin acasă sau mă sună. Îmi pregătește 3 oale uriașe cu apă fierbinte, pe care fiul ei mi le răstoarnă-n cada din baia mea frumoasă și proaspăt renovată. Acolo mă spăl. Dar de limpezit mă limpezesc tot cu apă rece, că așa a decis dl Nicușor Dan. Cu el să se spele pe cap cine l-a votat. (Mamă, ce urât am vorbit). Mai ales că acum vreo două săptămâni, la un eveniment excelent organizat pentru elevi, îi mulțumeam public aceluiași Nicușor Dan, pentru că a semnat hotărârea Consiliului General de a acorda teatrului meu un sediu.

Dar totuși, revin. Apa caldă. Nu e. Nici la mine, nici la alții. De-aia am plecat la Târgu Jiu. Să fac baie cu apă caldă.

Și pentru că diseară cântăm aici. Cu Băieții de catifea. Într-un loc superb. Mâine mă întorc acasă. Dacă nu-i nici mâine apă caldă, fug iar de acasă. La mare.

Dacă mai știți locuri frumoase, pe lux și cu apă caldă, contactați-mă. Până se repară avariile, venim și vă cântăm.

Acest text este un pamflet. Bazat pe fapte reale.

P.S: Nu o căutați la Târgu Jiu, a ajuns deja la Eforie Nord.

Exit mobile version