Editia de Dimineata

Cristian Şofron este noul director al Teatrului „Stela Popescu”

Din luna aprilie, actorul Cristian Șofron este noul director al Teatrului „Stela Popescu”.

Sper să contribui prin experiența pe care o am la dezvoltarea Teatrului „Stela Popescu” din punct de vedere repertorial, la evoluția personalității pe care ar putea să o capete în peisajul teatral bucureștean. A găsi cheia în care trebuie dusă mai departe activitatea acestui teatru, unul dintre cele mai tinere din galeria scenelor bucureștene, a ghida stilul, orientarea, specificul acestuia reprezintă o nouă provocare pentru mine”, a declarat el la preluarea mandatului.

Șofron a fost manager al Teatrului Odeon (2017-2021), director al Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” (2009-2017), consultant artistic al Universității Naționale  de Artă Teatrală și Cinematografică I.L.Caragiale, București (2009-2011) și director general artistic al Teatrului de Stat din Constanța (2005-2007).

A debutat în film la vârsta de 10 ani, iar în teatru la 9 ani. De peste trei decenii joacă în spectacole ale Teatrului Nottara, scena de care și-a legat numele ca actor prin zeci de roluri dintre cele mai diverse pentru care a colaborat cu regizori precum Dinu Cernescu, Alexandru Darie, Mircea Cornișteanu, Dominic Dembinski, Alexandru Dabija etc.

De asemenea, are o bogată carieră cinematografică și de televiziune.

Citește și:

A murit Nelu Ploieșteanu. Ultimul regret – vroia să mai ajungă o dată la mormântul fiului său!

Exit mobile version