Editia de Dimineata

Criza din India se amplifică. Peste 400.000 de cazuri pe zi, o premieră mondială

Criza din India se amplifică… India a înregistrat sâmbătă un bilanț zilnic record de 402.110 cazuri de coronavirus (conform Worldometers). Astfel, numărul îmbolnăvirilor în India depășește 19 milioane.

Situația este cel puțin paradoxală.

India, cel mai mare producător de vaccinuri anti-Covid-19 din lume, are un număr limitat de doze pentru utilizare internă, iar campania de vaccinare are de suferit.

Al doilea val de infecții, unul extrem de grav, ce a supraglomerat spitalele și morgile,  a adus numeroase familii în situația de a căuta disperate medicamente și oxigen, scrie Reuters.

În plus, continuă seria de incendii din spitale, ultimul ducând la moartea a 16 pacienți cu coronavirus și a doi angajați ai unității medicale.

Criza din India se amplifică. Cifre negre

În ultimele 24 de ore, numărul deceselor asociate cu Covid-19 a crescut cu 3.522, bilanțul total urcând la 211.835, potrivit datelor ministerului indian al sănătății.

Numărul total de cazuri a trecut de 19 milioane.

India a consemnat 7,7 milioane de cazuri de la sfâștiul lunii februarie și până acum în cadrul celui de-al doilea val. În contrast, precedentele 7,7 milioane de cazuri au fost raportate într-o perioadă de aproape 6 luni.

Exit mobile version