Site icon Editia de Dimineata

Cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului, Reședința Franței își deschide porțile pentru publicul larg

Cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului, Reședința Franței își deschide în mod excepțional porțile pentru publicul larg, sâmbătă, 16 septembrie.

Cea de-a 40-a ediție a Zilelor Europene ale Patrimoniului, care are ca teme principale în acest an « Patrimoniul viu » și « Patrimoniul sportului », marchează și de cea de-a 131-a aniversare a Reședinței, clădire înscrisă pe Lista monumentelor istorice atât în Franța, cât și în România.

Tururile ghidate au loc între orele 11.00 şi 14.00, în limbile franceză şi română, pe bază de înscriere prealabilă. Toate detaliile sunt precizate pe site-ul Ambasadei şi pe pagina de Facebook a reprezentanței diplomatice.

Una dintre tematicile evenimentului din acest an, « Patrimoniul sportului », este în mod special relevantă pentru Ambasada Franţei, în contextul în care Parisul se pregătește pentru a găzdui anul viitor Jocurile Olimpice şi Paralimpice.

Dar ceea ce face Parisul cu adevărat special în acest context este faptul că aceste Jocuri Olimpice vor avea loc în mijlocul unui decor istoric impresionant. Competițiile sportive se vor desfășura în apropierea unor edificii emblematice precum Turnul Eiffel, Catedrala Notre-Dame și Muzeul Luvru. Această integrare a sportului în patrimoniul bogat al orașului promite a fi o experiență remarcabilă  pentru spectatorii care vor avea ocazia de a asista la competiții sportive de înalt nivel într-un cadru care valorizează istoria și arta.

În plus, Jocurile Olimpice şi Paralimpice din Paris vor contribui la modernizarea infrastructurii sportive și la îmbunătățirea accesului la sport pentru locuitorii orașului, ceea ce va lăsa o moștenire durabilă pentru comunitate și va încuraja practicarea sportului la scară mai largă.

Aşadar, Parisul se pregătește pentru un eveniment extraordinar care va combina pasiunea pentru sport cu bogăția sa patrimonială. Aceste Jocuri Olimpice au ambiția de a rămâne în memoria colectivă nu doar ca un eveniment dedicat sportului, ci și ca un moment în care Parisul a strălucit și mai mult, arătând că patrimoniul cultural și sportul pot crea o armonie care să inspire întreaga lume.

Sursa foto: ro.ambafrance.org/Galerie-photos-de-la-Residence-de-France-a-Bucarest

Exit mobile version