Site icon Editia de Dimineata

UPDATE. Marile agenții de presă, nevoite să retragă o imagine cu prințesa de Wales, pentru că a fost modificată grosolan

Prințesa de Wales, soția prințului William, are probleme de sănătate. De ce natură, nu se știe, căci Palatul Kensington a păstrat secretul. Ea a fost supusă unei intervenții chirurgicale misterioase, iar Palatul a anunțat, sec, că este în convalescență și că își amână toate intervențiile publice până în iunie. Dintr-o apariție constantă în media și un personaj destul de apreciat de supușii Coroanei, prințesa Kate a devenit obiect de speculații în doar câteva luni. Iar acum, cu atât mai mult, cu cât Palatul s-a gândit să dea publicității o imagine, ca să liniștească publicul și să îi facă așteptarea mai ușoară. Numai că…

Numai că operațiunea de imagine s-a dovedit un eșec și acum e sursă de noi specualații. A fost o tentativă de manipulare online, care a fost depistată de ochii vigilenți ai profesioniștilor foto din media. Iar marile agenții de presă au fost nevoite să retragă imaginea difuzată de Palat.

Despre ce e vorba?

Patru mari agenții internaționale de fotojurnalism au retras fotografia oficială cu Prințesa de Wales și cei trei copii ai săi, deoarece suspectează că a fost editată înainte de publicare. Este prima imagine cu Kate, prezentată după operația abdominală din ianuarie.

Aceasta vine după săptămâni de speculații publice intense și teorii ale conspirației tot mai numeroase pe rețelele sociale cu privire la locul exact în care se află prințesa și la starea sa de sănătate.
Fotografia făcută de prințul William a fost publicată de Palatul Kensington și îi înfățișa pe prințesa Catherine și pe cei trei copii ai săi, prinții George și Louis și pe prințesa Charlotte. Imaginea era însoțită și de un mesaj de mulțumire din partea Prințesei de Wales pentru cei care au fost alături de ea în ultima perioadă. “Vă mulțumim pentru urările voastre și pentru sprijinul continuu din ultimele două luni. Le doresc tuturor o Ziua Mamei fericită”, a transmis Prințesa de Wales.
Problema mare este că această fotografie nu este pe deplin reală, a fost editată. La o examinare mai atentă se vede clar că mâna stângă a prinţesei Charlotte prezintă un defect de aliniere cu mâneca puloverului, ceea ce pune la îndoială autenticitatea întregii fotografii.
Prin urmare, mai multe agenții de presă importante au retras imaginea distribuită de Palatul Kensington în care apar prințesa de Wales și copiii ei, spunând că, în opinia lor, fotografia a fost manipulată. De asemenea, mai multe instituții internaționale de presă s-au arătat surprinse de absenţa verighetei de pe degetul lui Kate.

La câteva ore după publicare, mai multe agenții de presă precum Getty, Reuters, Associated Press și AFP, care preluaseră imaginea, au retras-o, argumentând că aceasta “nu este conformă cu standardele lor”. Experții au explicat că este vorba despre o problemă la cardiganul purtat de prințesa Charlotte, deoarece mâna stângă nu se aliniază corect cu una dintre mâneci, ceea ce sugerează că imaginea a fost modificată.

Marile agenții de fotografii interzic publicarea imaginilor care au fost editate în mod excesiv. “La o inspecție mai atentă, se pare că sursa a manipulat imaginea”, a transmis Associated Press. Reuters explică faptul că editarea poate fi utilizată doar în cazuri foarte limitate: “Noi folosim doar o mică parte din potențialul programelor pentru a formata imaginile noastre, a le tăia și a echilibra tonul și culoarea.”

Imaginea modificată este de natură să alimenteze mai multe semne de întrebare, având în vedere că ultima apariţie publică oficială a soţiei prinţului William a fost la slujba de Crăciun a familiei regale, la sfârşitul lunii decembrie, adică în urmă cu două luni şi jumătate – o discreţie fără precedent în ceea ce o priveşte pe populara prinţesă, ale cărei deplasări sunt relatate frecvent în presa britanică.

Palatul Kensington a refuzat, până acum, să comenteze decizia agențiilor.

UPDATE

Prinţesa de Wales şi-a cerut scuze „pentru orice confuzie” pe care a provocat-o fotografia sa de Ziua Mamei, anunţă BBC.

Într-o declaraţie postată pe reţelele sociale ale Palatului Kensington, Catherine spune: „La fel ca mulţi fotografi amatori, experimentez ocazional editarea”.

„Vreau să-mi exprim scuzele pentru orice confuzie pe care a provocat-o fotografia de familie pe care am distribuit-o ieri. Sper că toţi cei care au sărbătorit au avut o Zi a Mamei foarte fericită”, spune prinţesa.

Fotografia fusese făcută de soţul ei, prinţul William, şi postată pe reţelele sociale ale Palatului Kensington.

Cu toate acestea, explicații pentru lipsa verighetei nu există.

Exit mobile version