Site icon Editia de Dimineata

Cum a împărțit ”Teambuiding” țara în două. Tu cu cine ții?

Da, Teambuilding e pe Netflix. Dacă nu ai Facebook, probabil că nu ai aflat acest lucru, iar dacă ai, probabil  că deja te-ai săturat de subiect, de unde și poza ilustrativă a materialului.

Teambuilding e un film. Comedie. Cu Micuțu. Pe el îl știți din spectacolele de la Sala Palatului sau de pe net. La prima impresie, e un tip fun, iar statura îl ajută. Îl ajută în sensul că atunci când un tip de 1,90 și 120 de kilograme spune un banc, e bine să râzi. Profilactic. Nu, serios, Micuțu chiar e fun. Al doile actor e Matei Dima. E cel despre care te întrebai “Da ce tot caută ăsta în reclama de la Vodafone? Eu dădeam mult mai bine lângă Antonia!”

Ei bine oameni ăștia doi s-au gândit să facă un film. Au băgat bani în el, l-au făcut, le-a cam ieșit. Le-au ieșit peri albi, asta e clar, iar dacă nu, o să le iasă de acum încolo.

Filmul a dat lovitura în 2022 în box office-ul românesc. A strîns peste un milion de spectatori, a încasat binișor, și a lansat diferite chestii memorabile – kind reminder. Ba sunt unii care ar spune (tot ce e posibil, noi în România stăm prost la excel-uri) că ar putea să depășească chiar “A doua cădere a Constantinopolului”, producția care aduna în 1994 în jur de 1,3 milioane de spectatori.

(Sincer, Micuțu cred că se bate acum cu Sergiu Nicolaescu la capitolul scaune ocupate)

Dar să revenim la oile noastre.

Reacții. Două. Bine, hai trei!

Prezența filmului pe Netflix a declanșat reacții surprinzătoare. Practic publicul s-a împărțit în două. Cei care au văzut filmul în cinematograf, și au dat bani să-l vadă. Și care au zis “hai să mergem cu clasa”, s-au hăhăit, au băut cola și au mâncat popcorn, după care au adaptat (și adoptat) limbajul. Și au mai fost cei care au văzut filmul gratis, pe Netflix. Pentru că dacă dai 60 de lei pe lună, 2 lei pe zi e gratis. Aproape gratis. Ei bine, ăștia cu mocăciunea, au gândit pe dos față de primii și au avut chestii de obiectat.

Că nu se vede locomotiva care vine și o izbește pe Anna Karenina.

Că nu apare nicio pisică.

Că limbajul e peste capacitatea lor de a îndura, ei fiind crescuți doar între copertele Gramaticii Academiei, Editura Academiei republicii Socialiste România, 1966.

Că focul din fundal când se vede Atlanta arzând e așa și pe dincolo.

Răutăcisme.

Fix ca după alegerile din Duminica Orbului, taberele s-au crispat și au decretat adevăruri absolute.

„România e construită pe alcool, condusă de alcool și ai nevoie de alcool să trăiești în ea.”  Este o replică din film.

Ia o dușcă și du-te la sală să vezi filmul. Așa își recuperează și oamenii ăia banii și poate data viitoare vin cu ceva și mai bun. Poate ai noroc și râde un imbecil lângă tine, și așa vrei râde și tu.

Nu-ți spun nici un secret, comediile sunt de văzut în grup.

Iar dacă tot nu realizezi că măcar ieși mai relaxat de la film, că nu te duci nici la “Anna Karenina” nici la “Pe aripile Vântului”, kind reminder, data viitoare îți fac și o listă cu filme imposibile, de înghițit laolaltă cu un Advil.

P.S. A, da. Și a mai fost o categorie. Ăia care au zis, de la început, nu mă uit, nu-mi trebuie așa ceva, dau pe România TV că e Mercur retrograd și iar scumpesc ăștia tot.

 

 

Exit mobile version