Editia de Dimineata

Cum ar putea deveni „Utopia” lui Morus realitate până în 2020

Acum peste 500 de ani, gânditorul britanic Thomas Morus scria una dintre cele mai faimoase opere ale sale: „Utopia”. În această lucrare el descrie organizarea politică a unei societăți insulare imaginare, în care regulile de guvernare sunt diferite față de cele ale majorității statelor existente la vremea respectivă. Deși acest concept a fost considerat de mulți drept utopic, el ar putea fi pus în practică în viața reală în viitorul apropiat.

Un oraș plutitor asemănător societății descrise de Morus, ar putea deveni realitate pănă în 2020. Institutul non-profit Seasteading din Statele Unite a dezvoltat deja acest concept, iar recent a ajuns la o înțelegere cu Polinezia Franceză pentru a începe construcția în apele din apropierea acestui stat.

Potrivit lui Joe Quirk, președinte la Institutul Seasteading , obiectivul principal al proiectul îl constituie:„eliberarea umanității de politicieni” și „rescrierea regulilor unei societăți guvernate”.

„Dacă poți avea un oraș plutitor, atunci poți avea un început pentru un adevărat stat” a mai spus Joe Quirk, potrivit New York Times. Mai mulți ingineri și arhitecți au vizitat deja locația pentru a face cercetările preliminare. Potrivit datelor transmise de Institutul Seasteading, orașul va conține câteva zeci de clădiri, printre acestea fiind incluse case, hoteluri, birouri și restaurante.

sursa: boredpanda.com

sursa: boredpanda.com

sursa: boredpanda.com

sursa: boredpanda.com

 

[Sursă imagine: boredpanda.com]

 

Exit mobile version