Site icon Editia de Dimineata

Cum arată “Rabla pentru electrocasnice” în Grecia. Subvenții de până la 50%, iar miza este ENORMĂ

Sursa: economica.net

Grecii au pornit o campanile, un fel de “Rabla pentru electrocasnice”. Subvențiile sunt net mai consistente decât cele a campaniei din România.

Subvenții și calcule

Criza din domeniul energetic determină statul elen să acorde compensații importante celor care vor să cumpere electrocasnice. Calculul e simplu. Prin înlocuirea aparatruii vechi se va economisi annual o cantitate de energie egală cu cea consumată de un oraș de 100.000 de locuitori, la care se adaugă 40 de milioane de euro din importurile de gaze și petrol.

Astfel, Guvernul de la Atena a anunțat că va oferi subvenții pentru a ajuta populația să își înlocuiască frigiderele și aparatele de aer condiționat vechi pentru a reduce facturile de energie electric, scrie eKathimerini.

Atenție! Întreaga campanile se desfășoară cu bani europeni, iar bugetul campaniei este de aproximativ 150 de milioane de euro. Spre deosebire de România, bugetul campaniei noastre (la o țară aproape dublă ca număr de populație) este de 100 de milioane.

Cum funcționează campania?

Grecii vor putea cumpăra până la trei electrocasnice noi, mai eficiente din punct de vedere energetic, aparate de aer condiționat, frigidere sau congelatoare, și vor primi o subvenție cuprinsă între 30% și 50% din costul fiecărui aparat.

Se speră astfel ca fiecare gospodărie să își reducă cheltuielile legate de energie până la aproximativ 40%.  .

 

Exit mobile version