Site icon Editia de Dimineata

Cum arată stațiile mult așteptatei magistrale 5. Metroul din Drumul Taberei, inaugurat de președintele Iohannis

După aproape un deceniu de așteptare, locuitorii cartierului Drumul Taberei din București pot utiliza metroul. Mult așteptata magistrală 5 Drumul Taberei – Eroilor a fost inaugurată astăzi, 15 septembrie, cu cinci ani mai târziu decât termenul stabilit. Cu toate acestea, magistrala a fost deschisă printr-o festivitate de inaugurare la care au fost prezenți atât președintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban, ministrul transporturilor, împreună cu alte oficialități, anunță Digi24. 

Accesul publicului larg a fost făcut două ore mai târziu, de la ora 14:00,  călătorii având gratuitate doar astăzi.

Iohannis, la inaugurarea magistralei M5

Președintele Klaus Iohannis a menționat la inaugurarea metroului din Drumul Taberei, că „această linie riscă să devină un fel de legendă, o legendă a amânărilor, dar iată că a venit un guvern hotărât, care a dorit să dovedească că și astfel de lucruri pot fi inaugurate cu succes”, potrivit Digi24.

„În primul rând, felicitări, și Metrorex, și Ministerului Transporturilor, Guvernului, care s-a implicat în mod exemplar în finalizarea acestei investiții, și mi-am permis adineaori, jos, pe peron, să îi felicit și pe cei care au construit efectiv această linie de metrou. Este o mare realizare, trebuie să recunoaștem acest lucru, este cert, după Revoluție, cea mai mare realizare de acest tip, de tip metrou, din România. Sigur, nu a fost ușor până aici și această linie risca să devină așa, un fel de legendă, o legendă a amânărilor, dar, iată, a venit un guvern hotărât, care a dorit să dovedească că și astfel de lucrări pot fi finalizate cu succes. Și iată că se inaugurează”, a spus Klaus Iohannis.

„Această realizare, cu certitudine, contribuie la îmbunătățirea vieții în București și este foarte important să se continue pe această linie. Trebuie să ajungem și cu infrastructura de transport în secolul XXI. Oamenii își doresc infrastructură, mobilitatea devine din ce în ce mai importantă pentru fiecare român și pentru asta Guvernul va trebui să insiste foarte mult – și eu voi insista foarte mult – pentru că avem nevoie de foarte multă infrastructură de transport, de comunicare, și așa mai departe”, a adăugat șeful statului.

Președintele a mai adăugat că „important de subliniat este că o bună parte din această investiție s-a finanțat din fonduri europene”. „Avem în continuare fonduri europene la dispoziție și avem la dispoziție sume imense. Deci, se poate continua într-un ritm alert dezvoltarea infrastructurii din România și sper ca acest lucru să se și întâmple”, a subliniat el.

„În final, fiindcă perioada în care trăim este una complicată – și nu mă refer la complicațiile politice, ci la pandemie – și pe această linie este important să circulăm în siguranță și să fim protejați. Așadar, dragi bucureșteni, vă rog să nu uitați când folosiți și această nouă linie: masca, distanța, igiena, pentru a trece cu bine prin această perioadă foarte dificilă”, a afirmat președintele.

„Și, în final, domnule prim-ministru, domnule ministru, vă așteaptă multe, multe lucrări. Unele începute, care trebuie finalizate, unele planificate – și am discutat în metrou despre proiectele de extindere”, a i-a transmis Klaus Iohannis lui Ludovic Orban.

Cum arată stațiile de metrou de pe magistrala 5

Magistrala Drumul Taberei – Eroilor este singura construită după revoluție, cele deja existente fiind realizate în perioada comunismului, și ar fi trebuit să fie dată în folosință în anul 2015.

Legendara magistrală 5 are în componența sa 10 stații: Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera), este compusă din 10 staţii de metrou şi un depou: Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2.

 

Exit mobile version