Site icon Editia de Dimineata

Cum colaborează infractorii cibernetici pentru a monetiza rapid pe urma atacurilor

atac cibernetic la spitale

atac cibernetic la spitale

Infractorii informatici lansează atacuri, dar trebuie să își și asigure rapid resurse pe urma acestora. Pentru asta e nevoie de colaborare, de un adevărat ecosistem.

Firma de securitate CrowdStrike a dat publicității, cu ceva timp în urmă, un infografic extrem de interesant, în care grupează  elementele corespondente ecosistemului de criminalitate informatică, ceea ce demonstrează că în realitate infractorii cibernetici sunt mult mai interconectați decât ne-am putea imagina.

Practic, aceste grupări care comit infracțiuni prin intermediul internetului își asigură în prealabil lanțuri de aprovizionare complexe, cum ar fi chiar cazul unor companii de software. Mai mult, ei dezvoltă constant relații în cadrul acestui ecosistem infracțional, pentru a dobândi acces la tehnologia esențială care le permite lansarea operațiunilor dorite sau le maximizează profiturile, notează specialiștii de la CERT-RO, într-o postare în pagina instituției.

 

Potrivit CrowdStrike, aceste tehnologii terțe pot fi clasificate în trei categorii: servicii, distribuire și monetizare.

  1. Servicii

  1. Distribuire
  1. Monetizare
Exit mobile version