Site icon Editia de Dimineata

Cum împrăștie Steven Seagal retorica rusă și conspirația privind ”naziștii” din Ucraina

Actorul american Steven Seagal susține explicațiile Kremlinului privind un atac asupra unei închisori, soldat cu moartea a zeci de prizonieri ucraineni. El împrăștie retorica rusă și conspirația privind ”naziștii” din Ucraina, într-o vizită la închisoarea Olenivka, din regiunea Donețk, unde au murit 53 de prizonieri ucraineni în urma unui bombardament: ”Unul dintre naziști începuse să vorbească despre Zelenski, care e responsabil de tortură și atrocități”, arată publicația americană Newsweek.com.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a calificat atacul drept ”crimă de război rusă”, după ce Kievul a acuzat Moscova că a bombardat închisoarea pentru a disimula uciderea și torturarea prizonierilor de război.

Într-un video publicat pe site-ul de informații militare rus TV Zvezda, Seagal apare în picioare, în mijlocul ruinelor închisorii.

Casa Albă a avertizat că Rusia va încerca să planteze dovezi false pentru a da impresia că atacul a fost provocat de armele furnizate de SUA. Moscova a lăsat să se înțeleagă că forțele ucrainene au utilizat sistemul de rachete de artilerie de înaltă mobilitate HIMARS pentru a ținti instalația.

Exit mobile version