Site icon Editia de Dimineata

Cum îți dai seama că ești infectat cu Omicron? Simptomul specific acestei variante

Comparativ cu toate celelalte variante ale noului coronavirus, Omicron pare a provoca, potrivit datelor culese din teren până la această oră, mai puține simptome severe. Cei infectați cu noua variantă a coronavirusului se plâng de un simptom comun: mâncărimea în gât.

Spre deosebire de Omicron, celelalte variante provocau de cele mai multe ori durere în gât, scrie wionews.com.

Directorul executiv al companiei Discovery Health, cu sediul în Africa de Sud, a declarat recent, în cadrul unei şedinţe de informare, că medicii au observat un set uşor diferit de simptome în rândul celor testaţi pozitiv la Omicron.

Cel mai frecvent semn a fost disconfortul în gât, a declarat directorul executiv dr. Ryan Noach, urmat de congestie nazală, tuse uscată şi mialgie care se manifestă prin dureri lombare.

Cele mai multe dintre aceste simptome sunt uşoare, a spus Dr. Noach, dar a subliniat că acest lucru nu înseamnă că Omicron este mai puţin virulent.

Un important expert britanic în domeniul sănătăţii a fost, de asemenea, de acord cu dr. Noach şi a declarat că datele preliminare sugerează că Omicron se comportă „destul de diferit” în comparaţie cu tulpinile anterioare de coronavirus.

„Simptomele pe care le au oamenii din cauza acestui virus particular sunt diferite faţă de variantele anterioare”, a declarat Sir John Bell, adăugând că nasul înfundat, durerile în gât, mialgia şi scaunele moi sunt simptomele la care trebuie să fim atenţi.

De un singur lucru sunt siguri oamenii de știință: COVID-19 este foarte transmisibilă, când vectorul este Omicron. Noua variantă este foarte infecțioasă, de două sau trei ori mai infecțioasă decât varianta Delta, care este și ea cu grad mare de infecțiozitate. Severitatea bolii rămâne de determinat, potrivit lui Sir John Bell.

La mulți dintre pacienți s-a mai observat și transpirația abundentă în cursul nopții, plus febră și dureri în tot corpul, scrie t-online.de.

Interesant și demn de notat că nicio persoană infectată cu Omicron nu s-a plâns de pierderea mirosului sau a gustului, scrie focus.de.

Omicron infectează mai mult decât alte variante copiii, mulți dintre cei sub 5 ani ajungând chiar să fie internați în spitale. La circa  15% dintre copiii infectați s-a putut constata o erupție cutanată. În plus, oboseală, dureri de cap și lipsa apetitului.

 

 

 

Exit mobile version