Site icon Editia de Dimineata

Cum putem dormi în lunile fierbinţi de vară fără aer condiţionat?

În lunile fierbinţi de vară, este foarte greu să dormim într-o cameră în care este cald şi nu există aparat de aer condiţionat care să răcorească aerul.

Vestea bună este că şi într-o astfel de cameră se poate dormi bine, dacă se aplică câteva trucuri.

Un duş răcoros înainte de culcare nu numai că va scădea temperatura corpului, dar va elimina transpiraţia şi uleiurile care s-au acumulat pe piele în timpul zilei fierbinţi.

Îmbrăcămintea trebuie să fie sumară – pijamale/cămăşi de noapte din bumbac 100%, astfel încât pielea să poată respira şi să nu transpirăm în plus.

Pentru a putea reduce temperatura aerului măcar puţin, acesta trebuie sa circule bine. Înainte de a merge la culcare, uşa camerei trebuie deschisă şi pornit un ventilator, dacă există. În acest fel, aerul se va mişca şi se va răci.

Alimentele pot afecta şi calitatea somnului, mai ales pe timp de caniculă. Prin urmare, este recomandată o cină uşoară şi alimente pe care organismul le va procesa rapid şi uşor.

Băuturile reci scad temperatura corpului. Desigur, trebuie evitate alcoolul şi cafeaua înainte de culcare, pentru că ne va fi mai greu să adormim.

Temperatura aerului este esenţială pentru calitatea somnului şi, potrivit experţilor, cea mai indicată este între 17 şi 19 grade. Locuinţa poate fi răcorită, limitând cantitatea de lumină solară în timpul zilei. În acest scop, jaluzelele sau perdelele cu folie reflectorizantă de protecţie solară sunt o alegere bună.

Exit mobile version