Site icon Editia de Dimineata

Cum să economisiți apă: 4 lucruri pe care ar trebui să le facă oricine

Odată cu creșterea costului apei și a numărului de zone afectate de secetă, acum este momentul perfect pentru a începe să economisiți apă în jurul casei dvs. Deși nu puteți face nimic în ceea ce privește cantitatea de zăpadă și ploaie care cade, restricționarea cantității de apă pe care o folosiți în casa dvs. și conștientizarea acestei resurse prețioase este ceva ce puteți face personal pentru a susține eforturile de conservare.

Următoarele sfaturi vă pot ajuta să economisiți apă și să fiți mult mai conștienți de resursele consumate în casa dvs. și în viața de zi cu zi.

1) Nu lăsați apa să curgă

Acest lucru poate părea de bun simț pentru majoritatea oamenilor, dar trebuie repetat: nu lăsați niciodată apa să curgă, atunci când nu este folosită!

Nu este nevoie ca apa să curgă în timp ce vă spălați pe dinți, vă epilați sau spălați vasele. Dacă sunteți obișnuiți să lăsați apa să curgă în timp ce așteptați o anumită temperatură, alegeți în schimb să aveți o carafă de apă rece în frigider sau să încălziți apa cu un ceainic sau în cuptorul cu microunde.

Dacă așteptați ca apa să se încălzească în duș înainte de a intra în el, lăsați apa să curgă încet, până ajunge la temperatura dorită.

2) Fiți conștient de ceea ce aruncați în WC

Aruncarea alimentelor vechi, a prosoapelor de hârtie, a gunoiului, a resturilor de medicamente, a șervețelelor, a chiștocurilor de țigări și a produselor de igienă feminină în toaletă poate provoca probleme destul de mari în alimentarea cu apă publică, precum și în instalațiile sanitare din casa dvs.

Unele dintre aceste articole pot crea doar o simplă înfundare sau blocaj care previne drenajul. De cele mai multe ori, acest lucru este minor și ușor de remediat de către proprietari. Cu toate acestea, atunci când nu este minor, poate duce la o serie întreagă de alte probleme, cu care nimeni nu vrea să se confrunte. Aruncarea unora dintre aceste elemente poate contamina sistemele publice de apă.

Una dintre cele mai bune modalități de a crește eficiența și de a economisi resursele disponibile în zona dvs. este să țineți cont de ceea ce introduceți în alimentarea cu apă. Și acest lucru începe adesea cu ceea ce aruncați pe toaletă.

3) Săriți peste dușurile lungi

Deși tuturor ne place să facem o baie relaxantă, adevărul nefericit este că acestea folosesc aproape de două ori mai multă apă decât un duș. Dacă trebuie să faceți baie, luați în considerare instalarea unei căzi mai mici sau umplerea conștientă a unei anumite cantități. Oferiți-vă un „buget” pentru baie – un număr stabilit de băi pe care îl puteți face pe lună – și nu depășiți această limită.

Dacă e nevoie, folosiți un hidrofor pentru a vă asigura presiunea necesară unui duș rapid și instalați o pară de duș cu debit redus pentru a reduce și mai mult cantitatea totală de apă pe care o utilizați. Perele de duș cu debit redus vă permit să economisiți multă apă fără a sacrifica presiunea apei sau orice alte facilități dorite. De fapt, instalarea unei pare de duș cu debit redus vă va oferi o scuză pentru a actualiza corpurile și robinetele vechi din baia dvs.

Când faceți duș, încercați să vă limitați dușurile la mai puțin de 5-7 minute. Menținerea timpului de duș sub 5 minute poate economisi până la 4.000 de litri de apă pe an! Setați un cronometru sau utilizați un ceas rezistent la apă pentru a vă ajuta să știți cât timp ați petrecut în duș. De asemenea, puteți crea un playlist de muzică care să dureze timpul dorit, care vă poate ajuta, de asemenea, să determinați dacă petreceți prea mult timp în duș.

4) Conservați apă în timp ce gătiți

Când gătiți, încercați să folosiți cât mai puțină apă pentru a vă pregăti masa. Nu numai că va ajuta alimentele să-și păstreze mai bine substanțele nutritive, dar va ajuta și la conservarea apei. De asemenea, ar trebui să vă asigurați că utilizați oala de dimensiunea potrivită – vasele de gătit mai mari vor necesita mai multă apă, dar pot conține mai multă decât apă decât este necesar.

Exit mobile version