Editia de Dimineata

Cum să îți faci noi prieteni ca adult

Dacă vă verificați conturile pe rețelele de socializare, veți vedea că sunteți probabil conectat la o mulțime de oameni. Dar câți dintre acești oameni vă sunt prieteni? Probabil nu mulți. Unele dintre conexiuni sunt colegi, alții sunt oameni pe care îi cunoști de mult timp, cu care n-ai mai luat legătura sau rude îndepărtate despre care nu mai știi nimic.

Există câteva modalități de a-ți face prieteni ca adult, chiar și în timpul unei pandemii, când cercul tău social s-a micșorat probabil.

Fă-ți timp

Viața este deja destul de ocupată cu munca și alte responsabilități. Dacă nu vă dedicați timp pentru a crea și dezvolta noi prietenii, nu vă mirați că cercul dvs. de prieteni este mic. Setați ora în calendar pentru un apel telefonic sau faceți planuri pentru a bea o cafea cu oameni noi. Programarea timpului de petrecut cu prietenii este o recunoaștere a complexității vieții tale, nu un semn că faci ceva ce nu vrei cu adevărat să faci.

Identifică interesele comune

O abordare a prieteniei adulților este organizarea indivizilor în jurul unui interes sau activitate comună care depășește interesele altor persoane semnificative din viața ta. Să ai prieteni care se bucură de un hobby similar (gătit, colecționare de monede), un sport (golf, tenis, handbal) sau interes (teatru, muzică) oferă o modalitate de a petrece timp cu alte persoane. Organizațiile sociale și grupurile religioase oferă, de asemenea, locuri pentru a găsi oameni care împărtășesc valori similare. Pe lângă participarea la activități cu acele alte persoane, rezervați puțin timp înainte, în timpul sau după activități pentru a vorbi.

Fii dispus să te deschizi

Unul dintre lucrurile minunate despre prieteni este că aceștia oferă o ureche prietenoasă atunci când trebuie să te eliberezi de tensiuni. Este plăcut să ai oameni care să asculte doar ceea ce ai de spus, să-ți ofere un mic feedback, dar mai ales să fie la momentul potrivit pentru a-ți valida preocupările. Mulți adulți au devenit abili în a păstra gânduri și sentimente ascunse. S-ar putea să descoperi că poți vorbi despre ceea ce faci, dar nu despre cum te simți în legătură cu asta. S-ar putea să ai dificultăți în exprimarea lucrurilor care te sperie sau a celor pe care le dorești cu adevărat.

Nu căutați doar oameni cu care petreceți timp. Trebuie să avansați și să le permiteți unor semeni să știe mai multe despre cine sunteți.

Exit mobile version