Site icon Editia de Dimineata

Cum se făcea mustul altădată! Află rețeta bunicilor

Mustul este o băutură veche și cu tradiții. Pentru a obține însă un must de calitate trebuie urmărit niște etape clare și de menționat faptul că orice soi de struguri se poate folosit, albi sau roșii.

Alegerea strugurilor trebuie făcută atunci când sunt cât mai copți, pregătirea pentru a fi zdrobiți, apoi zdrobirea lor și obținerea mustului, limpezirea mustului  împreună cu pregătirea vaselor pentru păstrare și nu în ultimul rând fierberea și conservarea mustului, ne relatează a1.ro.

În cazul în care se dorește obținerea unui must fără fierbere la foc, atunci strugurii zrobiti și sucul se țin într-un recipient câteva ore, în funcție de tipul de strugure. Apoi se strecoară, iar sucul obținut se toarnă în recipientele de sticlă. Acestea trebuie lăsate câteva zile, pentru că lichidul tulbure să se limpezească și să se facă depuneri pe fund.

sursa foto: adevarul.ro

Exit mobile version