Site icon Editia de Dimineata

Cumpără cineva un Air Force One?

Politica de austeritate a președintelui mexican Andres Manuel Lopez Obrador este pusă în aplicare. El a anunțat că va vinde avionul prezidențial.

Mexic Air Force One și-a găsit, de fapt și un cumpărător, președinția Tadjikistanului, care va oferi pe avion 92 de milioane de dolari.

„Nu l-am folosit niciodată, dar mi-ar fi fost rușine, o spun cu sinceritate, să folosesc acest avion”, al cărui cost de întreținere „este contrar austerității republicane”, a declarat președintele Mexicului.

După ce a plătit banii, guvernul Tadjikistanului are la dispoziție zece zile pentru a aduce avionul Boeing Dreamliner 787-8 în capitala Dușanbe.

Istoria aparatului

Avionul fusese cumpărat pentru suma totală de 218 milioane de dolari de fostul președinte Felipe Calderon (2006-2012) și a fost folosit și de succesorul său Enrique Peña Nieto (2012-2018).

Banii obținuți din vânzare vor fi folosiți pentru construirea a două spitale în statele Guerrero și Oaxaca din sud-vestul Mexicului, două dintre cele mai sărace zone ale Mexicului, a declarat președintele.

Exit mobile version