Site icon Editia de Dimineata

Cupe Mondiale mai dese decât la 4 ani? Suporterii spun DA!

FIFA ar vrea Cupe Mondiale mai dese decât cele tradiționale, la 4 ani, așa că a început să întrebe suporterii.

​De mai multe luni, FIFA apără cu insistenţă planul său al unei Cupe Mondiale disputate din doi în doi ani.

Vineri, ea a publicat mai multe sondaje care arată că majoritatea suporterilor ar fi în favoarea unor Mondiale masculine şi feminine mai frecvente, cu condiţia ca gradul de solicitare a jucătorilor şi jucătoarelor să nu crească.

Ce spun sondajele?

Din cele 30.390 de persoane care au declarat că fotbalul este sportul lor favorit, 63,7% ar dori să vadă mai des Cupe Mondiale masculine.

Procentul este de 52,4% în cazul Cupelor Mondiale feminine.

Categoria de vârstă cea mai favorabilă unei frecvenţe crescute a Mondialelor masculine şi feminine este cea „între 25 şi 34 de ani”.

La polul opus au fost suporterii care au „peste 55 de ani”.

Suporterii de pe continentul african par cei mai favorabili unor Cupe Mondiale mai frecvente (76% „pentru” o Cupă Mondială masculină mai frecventă), urmaţi de cei Asia (66%). Ţările cele mai favorabile acestei idei sunt Turcia (87%), India (85%) şi Africa de Sud (85%).

Țările cu tradiție se cam opun!

În acest sondaj realizat de FIFA, rata dezaprobării este deosebit de mare în rândul iubitorilor fotbalului din trei ţări: Anglia (52% contra unei Cupe Mondiale masculine mai frecvente), Germania (42%) şi Franţa (40%), informează Agerpres.

Exit mobile version