Site icon Editia de Dimineata

Cursuri de pregătire în caz de cutremur în peste 20 de școli din București

În peste 20 de școli din București vor fi desfășurate săptămâna viitoare cursuri de pregătire în caz de cutremur.

Campania organizată de Fundația Comunitară București începe mâine, se numește ”Planul tău de control” și ar urma să-i învețe pe elevi cum să acționeze în caz de seism.

Într-o perioadă în care se comemorează cutremurul din 1977, fundația atrage atenția asupra necesității urgente de a pune pregătirea individuală pe agenda publică.

Potrivit estimărilor Departamentului pentru Situații de Urgență, un bucureștean din patru ar suferi pierderi majore în cazul unui mare cutremur, fie că e vorba de pierderea propriei vieți, a unei rude sau cunoștințe, a locuinței sau a locului de muncă.

Cu toate acestea, discuțiile despre comportamentul necesar sau pregătirea corespunzătoare lipsesc din spațiul public, se arată în comunicatul Fundației Comunitare București.

Raed Arafat: Numărul de adăposturi de apărare civilă nu este suficient raportat la numărul populației Romaniei

Numărul de adăposturi de apărare civilă nu este suficient raportat la numărul populației României, însă acest lucru este valabil în toată Europa, cu excepția Finlandei, a declarat secretarul de stat Raed Arafat.

Potrivit acestuia, este nevoie de investiții în pregătirea corespunzătoare a adăposturilor de apărare civilă și de un mai bun control din partea autorităților față de noile construcții pentru care legislația actuală prevede că acestea să aibă, la subsol, astfel de adăposturi.

În privința accesului populației în adăposturile de apărare civilă, sectetarul de stat Raed Arafat a precizat că acesta ar trebui să nu fie împiedicat, că adăposturile trebuie să fie deschise, dând exemplul blocului în care locuiește și unde adăpostul de apărare civilă este deschis, nu închis.

CITIȚI ȘI:

ASTĂZI vor suna sirenele de alarmare a populației. Este un EXERCIȚIU NAȚIONAL de verificare

 

 

Exit mobile version