Site icon Editia de Dimineata

Cutremur la granița dintre Muntenegru și Bosnia Herțegovina

Un puternic seism s-a produs joi dimineaţa în regiunea de frontieră dintre Muntenegru şi Bosnia şi Herţegovina, conform Institutului american de geofizică (USGS), transmite AFP, preluată de agerpres.ro.

Epicentrul cutremurului, care a avut magnitudinea 5,4, a fost localizat în vestul Muntenegrului, la aproximativ 30 de kilometri de oraşul muntenegrean Niksic şi la circa 25 de kilometri de oraşul bosniac Bileca.

Nu au fost raportate victime sau pagube imediate.

Seismul s-a produs la o adâncime estimată la 7,6 kilometri şi a fost resimţit la Sarajevo şi în întreaga regiune a Balcanilor de Vest, o zonă cu o importantă activitate seismică.

Un cutremur cu magnitudinea 5,7 s-a produs în aceeaşi regiune în aprilie 2022, provocând moartea unei persoane şi mai mulţi răniţi în Stolac, Bosnia.

Precedentul cutremur major din Balcani, cu magnitudinea 6,4, s-a produs la 29 decembrie 2020 în Croaţia, în regiunea Petrinja (centru), evenimentul fiind soldat cu moartea a şapte persoane şi sute de clădiri şi case distruse.

În martie 2020, capitala croată Zagreb a fost lovită de un cutremur cu magnitudinea 5,3 care a provocat pagube importante.

În noiembrie 2019, peste 50 de persoane au murit în Albania în urma unui cutremur cu magnitudinea 6,4, care a lăsat mii de oameni fără adăpost.

Exit mobile version