Site icon Editia de Dimineata

Cuzin Toma lansează prima ediție a festivalului de artă „Film în sat”

Prima ediție a Festivalul de artă „Film în sat” va avea loc în perioada 3-5 iunie, în comuna Peştişani, judeţul Gorj.

Organizat de Asociaţia Culturală „Cuzin Toma – Dacă eu pot, poţi şi tu”, îşi propune să aducă mai aproape de sufletul omului filmele româneşti, atât de apreciate la marile festivaluri internaţionale, dar atât de rar văzute de publicul larg din ţara noastră.

Cuzin Toma, unul dintre cei mai apreciaţi actori, lansează acest proiect pentru a aduce în satul românesc arta în toate formele ei.

Deşi sunt născut în Sprâncenata, în judeţul Olt, Peştişani este locul în care-mi sunt rădăcinile, locul în care am crescut, în care m-am dezvoltat ca om şi individ în societate. După cum poate ştiţi, CV-ul meu se împarte în două: înainte şi după 2002. Înainte de actorie şi după ce am intrat la actorie. Vorbesc de actorie, dar de fapt mă refer la artă. Menţionez arta, dar de fapt vorbesc despre cultură. Cultura ne ajută să ne acceptăm şi să ne depăşim condiţia. Film în sat este proiectul care a pornit de la dorinţa mea de a întoarce comunităţii de unde am plecat din experienţa acumulată de mine în ceea ce se numeşte cultură. Între 3 şi 5 iunie, Peştişani va deveni capitala culturală pentru fiecare dintre noi. Vă invit să vă bucuraţi de artă în toate formele ei de expresie, direct în mijlocul naturii, direct la rădăcini”, a declarat Cuzin Toma, conform news.ro.

Programul complet este disponibil pe www.filminsat.ro și vor fi proiectate: „Şi atunci, ce e libertatea?” – regia Andrei Zincă; „#dogpoopgirl” – regia Andrei Huţuleac; „Superman, Spiderman sau Batman” – regia Tudor Giurgiu; „Cadoul de Crăciun” – regia Bogdan Mureşanu; „Complet Necunoscuţi” – regia Octavian Strunilă.

sursa foto: g4media.ro

Exit mobile version