Site icon Editia de Dimineata

Da, animalele râd (ca oamenii)

Orice proprietar de animale de companie știe că animalelor le place să se joace, dar râsul a fost considerat o marcă înregistrată care aparținea oamenilor, câtorva maimuțe și poate câtorva păsări care se pricep să imite oamenii și maimuțele.

Cu toate acestea, conform unei noi lucrări publicate în Bioacoustics, râsul a fost documentat la cel puțin 65 de specii de animale.

Cercetătorii cred că pot exista cu siguranță mai multe creaturi care râd în regnul animal decât au fost stabilite până acum, scrie nauka.bg.

Această listă include diverse primate, câini și vaci domestice, vulpi, foci, manguste și trei specii de păsări, inclusiv papagali și coțofene australiene.

Potrivit unui nou studiu, bazat pe observații ale animalelor în timpul jocului, cercetătorii descriu comportamentul celor 65 de specii ca fiind „râs” în timpul unor episoade de activitate ludică.

„Această lucrare demonstrează cum un fenomen despre care se credea cândva că este exclusiv uman se dovedește a fi strâns legat de comportamente împărtășite de specii separate de oameni de zeci de milioane de ani de evoluție”, a declarat Greg Bryant, cercetător în domeniul cognitiv la Universitatea din California, Berkeley.

Exit mobile version