Site icon Editia de Dimineata

Danemarca este prima țară europeană care autorizează Molnupiravir

Danemarca este prima țară europeană care autorizează Molnupiravir, pastila anti-Covid dezvoltată de Merck, după ce ea a fost aprobat la jumătatea lunii noiembrie de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) pentru utilizare în regim de urgenţă.

Comercializat sub numele de Lagevrio, acest medicament produs sub formă de pastile a fost  autorizat din noiembrie în Marea Britanie şi în curs de autorizare în Statele Unite.

„Recomandăm tratamentul cu aceste pastile pentru că noi credem că avantajele sunt mai mari decât inconvenientele pentru pacienţii care prezintă cele mai mari riscuri de a dezvolta forme grave de COVID-19”, a declarat o reprezentantă a Agenţiei naţionale de sănătate (SST) din Danemarca, Kirstine Moll Harboe, într-un comunicat remis presei.

Anunţul a fost făcut într-o perioadă în care Danemarca foloseşte toate mijloacele pe care le deţine pentru a face faţă unui val record de cazuri de COVID-19 şi unei recrudescenţe a pandemiei provocate de noua variantă Omicron despre care specialiștii estimează că va deveni dominantă în Copenhaga în această săptămână.

În Danemarca, numărul infectărilor zilnice a fost de 8.770 miercuri, cel mai mare anunţat vreodată în această ţară cu 5,8 milioane de locuitori.

Exit mobile version