Site icon Editia de Dimineata

Danemarca va interzice țigările pentru toți cei născuți după 2010

tineri fumat

Danemarca arată din nou că ține la cetățenii săi și a dezvăluit planuri pentru a se asigura că generațiile viitoare vor trăi fără tutun. Țara ia în considerare interzicerea vânzării de țigări și de alte produse cu nicotină oricărei persoane născute după 2010. Dacă este necesar, statul este gata să interzică aceste produse prin creșterea progresivă a limitei de vârstă.

În prezent, danezii trebuie să aibă 18 ani pentru a cumpăra țigări normale sau țigări electronice. Potrivit Ministerului Sănătății, aproximativ 31% dintre tinerii cu vârsta între 15 și 29 de ani fumează. Fumatul este principala cauză a cancerului în țara nordică cu  5,8 milioane de cetățeni.

Un sondaj comandat de Societatea Daneză de Cancer a arătat că 64% dintre persoanele chestionate sunt în favoarea planului guvernului danez, iar 67% dintre cei cu vârsta cuprinsă între 18-34 de ani sunt de acord.

Noua Zeelandă a anunțat în decembrie un plan de pionierat pentru a interzice vânzarea de tutun prin creșterea progresivă a limitei de vârstă începând cu 2027.

Exit mobile version