Site icon Editia de Dimineata

De-acum ne liniștim, s-a tranșat chestiunea salatei boeuf

Majoritatea românilor (71%) mănâncă salata boeuf la toate sărbătorile importante și cei mai mulți (64,3%) sunt categorici: se pune și mazăre, iar maioneza trebuie neapărat făcută în casă. Datele sunt prezentate în cadrul unui sondaj de opinie realizat de site-ul temananc.ro.

Bucovinenii sunt cei mai puternici susținători ai introducerii boabelor de mazăre în salata boeuf. Peste 90% dintre aceștia susțin că leguma nu trebuie să lipsească din rețetă, în timp ce în celelalte regiuni procentul este mai mic  în Maramureș (83%) și Transilvania (80%). În București și Muntenia lucrurile stau invers: majoritatea celor de aici au răspuns că nu pun mazăre în salata boeuf.

Sondajul TeMananc.ro mai arată că 70% dintre români fac salata boeuf cu carne de pui și doar 30% folosesc carnea de vită. În Bucovina, peste 90% din respondenți gătesc cu pui în loc de vită și cel mai mic procent din regiunile României îl găsim în Banat, unde doar 53% folosesc carne de pui.

TeMananc.ro este un site de mâncăruri inedite, combinații culinare, sfaturi, trucuri și imagini din care oamenii se pot inspira, indiferent dacă sunt profesioniști, amatori sau începători în gastronomie.

 

Exit mobile version