Site icon Editia de Dimineata

De la muzica adolescenților din anii ’90 la concursuri de umor. Delia împlinește 38 de ani

delia si andra

Astăzi, 7 februarie, este ziua de naștere a faimoasei cântărețe, Delia Matache, una dintre cele mai admirate și adorate personalități din România, care prin stilul ei rebel și neconvențional a captat atenția a milioane de români.

Delia Matache a absolvit Liceul Dinu Lipatti, iar după cinci de lecții de pian și flaut, a urmat Conservatorul. Artista a fost încurajată și susținută de mama sa să devină cântăreață, ea însăși lucând în domeniul artistic. În 1999 și-a făcut debutul în lumea muzicii, intrând în trupa N&D, împreună cu Nicolae Marin, cântecele lor de succes fiind amintite și în ziua de astăzi. Printre hit-urile de neuitat se numără: ‘Altfel’, ‘Nu pot sa uit’, ‘Nu e vina mea’ sau ‘Vino la mine’, conform viva.ro.

La vârsta de doar 18 ani a apărut în primul videoclip, ,,Un calculator o șansă în plus”, melodie compusă și performată de Loredana Groza. Ea continuă și în ziua de astăzi să lanseze melodii care, fără doar și poate, ocupă primul loc în topuri, însă care sunt cântecele care au cucerit inimile românilor de-a lungul timpului? De amintit sunt: ,,Parfum de fericire”, ,,Ziua ta”, ,,Secretul Mariei”, ,,Ipotecat”, ,,Pe Aripi De Vânt”, ,,Da, mamă”, ,,Ce are ea”.

În ultimii ani, Delia Matache a făcut parte din juriul unui concurs de umor apreciat, iUmor.

 Sursă foto: Național

Exit mobile version