Editia de Dimineata

De la ”Privește cerul!” la ”Miroase asfaltul!”. Nu e glumă, polonezii au inventat bitumul cu miros de flori

De câte ori vi s-a întâmplat să vă treziți cu stomacul la gură, cum se spune, din cauza mirosului de asflat proaspăt, când treceați pe lângă vreo lucrare stradală? Exact, de multe, probabil sunt rare persoanele care iubesc acel miros, de aceea n-am întâlnit niciuna. Ei bine, polonezii au rezolvat problema. Acum acel cineva care a lansat campania de ”Privește cerul!”, graffiti pe fațadele clădirilor și nu numai, ar putea trece la îndemnul ”Miroase asfaltul!”.

Două companii din Polonia, Budimex și Lotos, au creat un asfalt cu parfum floral, în încercarea de a îmbunătăţi condiţiile de lucru pentru drumari, informează Reuters.

Noul bitum conţine un amestec de uleiuri esenţiale naturale şi sintetice, dintre care majoritatea neutralizează mirosul tipic al asfaltului, în timp ce restul ingredientelor conferă un miros mai plăcut acestui material.

Astfel, noul material va oferi un mediu de lucru mai confortabil persoanelor care lucrează la amenajarea drumurilor, a indicat compania Budimex.

„Uneori se simte mirosul floral, ceea ce face munca mai plăcută”, a declarat Slawomir Szpak, şef de echipă la Budimex, citat într-un comunicat.

Compania a precizat că va lua în considerare utilizarea noului compus pe o scară mai largă.

Sursa foto: adevarul.ro

 

 

 

Exit mobile version