Site icon Editia de Dimineata

De la usturoi la rucola, alimente potrivite pentru purificarea ficatului

O dietă bogată în fructe și legume poate ajuta la reducerea volumului de muncă al ficatuluideoarece unele fructe și legume conțin substanțe utile în activitatea ficatului și îmbunătățesc procesele de eliminare a toxinelor.

Ficatul este organul principal al organismului în care sunt metabolizate nu numai alimenteledar, de asemenea, toxinele și medicamentele

Printre alimentele cele mai potrivite pentru purificarea ficatului se află o listă întreagă de fructe și legume.

Merele

Bogate în pectinămerele conțin componentele chimice necesare corpului nostru pentru a se purifica și favorizează eliminarea toxinelor din tractul digestivAcest lucru ușurează sarcina ficatului în timpul procesului de purificare a corpului nostru, scrie Rador.

Usturoiul

Cantități mici de usturoi sunt capabile să activeze în ficat acele enzime care ajută organismul să scape de toxine. Usturoiul are, de asemenea, cantități mari de seleniu și alicinădouă substanțe naturale, care contribuie la purificarea ficatului.

Sfecla și morcovii

Extrem de bogate în flavonoide și betacaroten, atât sfecla cât și morcovii ajută la îmbunătățirea și stimularea la nivel global a funcțiilor corpului care contribuie la purificarea ficatului.

Ceai verde

Este una dintre băuturile prietene ale ficatuluideoarece este bogat în antioxidanți și contribuie la funcționarea generală a ficatului.

Rucola și spanacul

În realitate, tot setul de legume cu frunze verzi bogate în clorofilă ajută la purificarea sângelui de toxine și la neutralizarea metalelor grele.

Avocado

Ajută organismul în producerea de glutationun complex de aminoacizi, care acționează la nivel celular ca purtător de oxigen și activator a numeroase enzime. Studii recente au arătat că un consum regulat de avocado poate contribui la îmbunătățirea stării de sănătate a ficatului.

Uleiul de măsline extra virgin

Uleiurile presate la rece, cum ar fi uleiul de măsline extra virginuleiul de semințe de cânepă și de semințe de in sunt considerate benefice pentru ficatdacă sunt folosite cu moderație.

Cerealele integrale

În special orezul este bogat în grupul de vitamine Bnutrieți cunoscuți pentru capacitatea lor de îmbunătățire a metabolismului grăsimilor în funcționarea ficatului. Este de preferat să alegem produsele alimentare realizate cu cereale integrale, mai degrabă decât făină rafinată.

Broccoli și conopida

Consumul de broccoli și conopidă poate contribui la creșterea prezenței unei enzime naturale în măsură să contribuie la eliminarea toxinelor cu risc cancerigen din organism.

Lămâia

Are un conținut ridicat de vitamina C, care ajută organismul să sintetizeze elementele toxice în substanțe care pot fi absorbite de apă și apoi eliminate din organismConsumarea unui suc proaspăt de lămâie dimineața ajută la stimularea ficatului.

Nucile

Nucile sunt bogate în într-un aminoacid numit argininăcare contribuie la detoxifierea ficatului și purificăîn special în ceea ce privește substanțele, cum ar fi amoniacul. Este recomandat să se mestece foarte bine nucile înainte de înghițireîn scopul de a facilita digestia lor.

Sparanghelul

Studii recente au descoperit  sparanghelulcu referire în special la frunzele saletrebuie să fie considerat un aliment util pentru protecția ficatului, mai ales în cazul consumului excesiv de alcool datorită conținutului lor prețios de aminoacizi și săruri mineraleConsumul de sparanghel poate avea o mare contribuție în facilitarea purificării ficatului.

Grapefruit

Bogat în vitamina C și antioxidanțigrapefruit-ul este capabil să sporească procesele naturale de purificare a ficatuluiUn pahar de suc de grapefruit proaspăt stors ajută la creșterea producției de enzime necesare în procesul de eliminare a toxinelor.

Exit mobile version