Site icon Editia de Dimineata

Decizie controversată la TikTok: introduce limită de timp pentru tinerii sub 18 ani

TikTok îi captivează atât de mult pe mulți copii și tineri, încât aceștia petrec ore întregi pe zi în aplicație. Acest lucru este pe cale să se schimbe.

Pe fondul unei controverse politice aprinse în jurul TikTok, platforma chineză de videoclipuri scurte a anunțat noi caracteristici de siguranță, în special pentru adolescenți. Măsurile sunt menite să le permită utilizatorilor să controleze mai bine timpul petrecut pe ecran cu TikTok, a explicat, la Berlin, compania. În plus, părinții minorilor ar trebui să poată supraveghea mai bine utilizarea TikTok de către copiii lor.

Totuși, această nouă setare implicită, care va fi implementată în următoarele săptămâni, va putea fi dezactivată de utilizatorii minori.

Dacă limita de 60 de minute este atinsă, aceștia vor fi nevoiți să introducă un cod de acces – ceea ce le va cere să ia o decizie activă de a prelungi timpul petrecut răsfoind videoclipuri în aplicație.

Măsura vine după ce TikTok şi alte platforme de socializare au analizat mulți ani la rând în amănunt impactul lor asupra tinerilor utilizatori.

Rețeaua de socializare se confruntă cu o presiune tot mai mare din partea Washingtonului în legătură cu preocupările legate de securitate din cauza legăturilor sale cu China prin intermediul companiei-mamă Bytedance, inclusiv cu discuţii reînnoite despre o posibilă interzicere în SUA a aplicaţiei.

Vă reamintim că recent Comisia Europeană a anunțat interzicerea instalării aplicaţiei TikTok pe toate dispozitivele electronice de serviciu ale personalului său, pentru a proteja datele instituţiei. Decizia a fost denunţată de reţeaua de socializare.

Autoritățile de la noi din țară au demarat, joi, 2 martie, la nivel guvernamental, o analiză pentru a vedea dacă aplicația TikTok are vreun risc de securitate și în cazul României. Anunțul a fost făcut de ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja.

Exit mobile version