Site icon Editia de Dimineata

Demonstrație de robotică la SEK Bucharest International School

Joi, 21 iulie 2022, SEK Bucharest International School își deschide porțile pentru o întâlnire specială cu copiii pasionați de tehnologie, pentru a explora una dintre materiile pe care programa SEK pune accentul în strategia sa de educație.

Robotica este o materie care le permite elevilor să dezvolte abilități esențiale în creșterea lor: rezolvarea de probleme, dezvoltarea creativității, gândirea logică, concepte de bază din matematică și știință, elemente de programare și lucru în echipă – pregătind astfel, de la vârste fragede, oportunități pentru viitoarea carieră a copilului.

În timpul desfășurării lecției de robotică părinții vor fi ghidați de directorul școlii, Alina Pele, prin ceea ce înseamnă filosofia SEK în educație, prin prisma experienței de 130 de ani în acest domeniu pe care grupul SEK Internațional îl deține.

 

Sek Bucharest International School este o școală privată de anvergură internațională, bazată pe educația trilingvă, care combină curricula națională cu cea spaniolă și internațională  și oferă elevilor diplome recunoscute la nivel european. Școala se deschide în toamna anului 2022, cu grupele de grădinița (3-6 ani), clasa pregătitoare și clasele  I-IV.

Înființată în 1892, școala internațională SEK este locul în care inovația pedagogică se întâlnește cu respectul pentru tradiție, pentru a oferi programe educaționale dinamice, care încep de la educația timpurie a copiilor și pot continua până la programele de doctorat din cadrul universităților SEK. Elevii școlilor SEK sunt susținuți în fiecare aspect al învățării prin filozofia pedagogică care stă în spatele programelor educaționale, permițându-le să atingă standarde academice înalte, dar să dezvolte și valori profunde pentru viitor: toleranță, echilibru, spirit civic, conștiință de sine și dorință de dezvoltare, respect pentru societate și mediul înconjurător.

Focusul evenimentului Porți Deschise va fi modulul de robotică, ce implică o schimbare a felului în care abordăm învățarea, una prin care elevul nu doar ascultă lecția, ci participă activ, construiește și găsește propriile soluții la anumite probleme. În școlile SEK folosirea tehnologiei și lecțiile de robotică încep de la vârste mici, pentru că le permite elevilor să-și imagineze lumi viitoare ipotetice, să descopere lucruri noi și să devină curioși.

Specialiștii de la Coding Hub, un centru de cunoaștere care ajută la dezvoltarea de noi generații de IT-ști, cu o viziune unică asupra procesului de învățare, vor susține pentru copiii care vizitează școala o inedită incursiune în lumea roboticii.

Evenimentul Ziua Porților Deschise va  începe la ora 18:00, la sediul SEK Bucharest International School din  strada Independeței, nr. 319, sector 6.  Trebuie doar să confirmați prezența la admission@sekbucuresti.ro.

SEK Bucharest International School este situată în incinta Sema Parc, într-una dintre cele mai impozante clădiri din campus, complet modernizată și adaptată nevoile moderne de educație.

Cu acces direct din Splaiul Independenței, clădirea se află la câteva minute de Opera Națională și Palatul Parlamentului și este conectată cu mijloace de transport în comun, dar beneficiază și de un spațiu generos de parcare, pentru ca părinții să poate aduce și prelua copiii în siguranță. De asemenea, curtea amplă a școlii dispune de spații de joacă și activități în aer liber.

Exit mobile version