Site icon Editia de Dimineata

Descoperă așa-numitul „Transfăgărășan din Bistrița”, drumul spectaculos și sigur „ca-n Elveția”

Descoperă așa-numitul „Transfăgărășan din Bistrița”, drumul spectaculos și sigur „ca-n Elveția”, care duce către stațiunea cu cel mai curat aer din România, Colibița. Cum poți ajunge și ce poți vedea în zonă?

În județul Bistrița-Năsăud există așa-numitul „Transfăgărășan din Bistrița”. Acesta este drumul care șerpuiește spre stațiunea Colibița, locul cunoscut pentru cel mai curat aer de la noi din țară.

O adevărată bijuterie ascunsă în județul Bistrița-Năsăud, acest traseu impresionant este cunoscut sub numele de „Transfăgărășanul de Bistrița”.

Șoseaua, reabilitată cu fonduri europene, oferă o priveliște spectaculoasă și te poartă printr-un peisaj deosebit, cu curbe uluitoare și panorame de neuitat. Drumul către Colibița este o atracție în sine, oferind o experiență unică și memorabilă.

Indiferent dacă alegi varianta care vine de la Prundul Bârgăului sau drumul Blajului către Mureșenii Bârgăului și Tiha, te vei bucura de peisaje uluitoare și de un traseu demn de marile căi rutiere europene.

Cel mai curat aer din țară

Colibița este renumită pentru cel mai curat aer din România. Proprietățile curative ale aerului din Colibița sunt cunoscute încă din 1883, atunci când o tânără din Bistrița s-a vindecat de tuberculoză datorită aerului sănătos și bogat în ozon din această zonă.

Pe lângă peisajele impresionante și aerul curat, Colibița oferă și o gamă variată de activități recreative. De la pescuit și sporturi nautice pe lacul de acumulare, până la drumeții și ciclism în jurul zonei montane, există ceva pentru toți iubitorii naturii și aventurii.

Exit mobile version