Site icon Editia de Dimineata

Descoperă magia iernii în TOP 5 orașe din EUROPA

Iarna aduce cu ea un farmec aparte în orașele europene, transformându-le în destinații pitorești și pline de viață. Fie că te imaginezi în piețele luminate, descoperind casele și aleile acoperite de zăpadă sau străduțele vechi cu arhitectură de poveste, iarna în Europa oferă o experiență de neuitat.

Iată cele mai frumoase orașe pe care le poți vizita iarna asta! Pentru că, aparent, încă este iarnă.

 

Praga, Cehia: orașul de aur în lumina iernii

Praga devine o bijuterie a Europei în timpul iernii. Străduțele sale pavate, dominate de castele și turnuri, prind viață într-o atmosferă feerică. Vizitatorii pot explora Piața Orașului Vechi, unde vei găsi delicii locale și suveniruri tradiționale. De asemenea, Castelul Praga și podurile înghețate oferă priveliști memorabile, iar atmosfera boemă a orașului te va încânta.

 

Salzburg, Austria: orașul muzicii

Cunoscut drept orașul natal al lui Mozart, Salzburg strălucește și mai intens în timpul iernii. Străduțele sale înguste și casele colorate se îmbracă în mantia albă a zăpezii. Vizitatorii pot explora fortăreața Hohensalzburg, pot patina pe lacul înghețat Leopoldskron sau se pot bucura de concerte în catedralele impunătoare.

 

Rovaniemi, Finlanda: orașul lui Moș Crăciun

Pentru o experiență unică în timpul iernii, Rovaniemi, situat deasupra Cercului Polar, este locul potrivit. Aici, în perioada sărbătorilor de iarnă, vizitatorii îl pot întâlni pe Moș Crăciun în satul său de la Polul Nord și se pot bucura de safariuri cu sania trasă de reni sau săniuțe trase de câini husky. Peisajele albe și pădurile bogate adaugă un strop de magie acestui oraș în sezonul rece. Rovaniemi poate fi vizitat oricand în lunile de iarnă, deoarece are o mulțime de atracție de oferit, iar zăpada se menține până în martie.

 

Reykjavik, Islanda: aurore boreale și băi termale

Reykjavik (foto), capitala Islandei, devine o destinație fascinantă în timpul iernii. Cea mai bună șansă de a vedea luminile nordice este în această perioadă. De asemenea, vizitatorii se pot relaxa în celebrele băi termale, cum ar fi Blue Lagoon și pot explora peisajele vulcanice acoperite de zăpadă, inclusiv Cascada Gullfoss și Parcul Național Thingvellir.

 

Lucerna, Elveția: orașul de lângă Alpi

Cu peisaje montane spectaculoase, Lucerna devine o destinație idilică în timpul iernii. Situat la malul lacului cu același nume și înconjurat de Alpi, orașul oferă o priveliște magică. Podul Kapellbrücke, cel mai vechi pod acoperit de lemn din Europa și turnurile orașului medieval oferă un farmec istoric unic, iar stațiunea de schi Engelberg se află la o scurtă călătorie cu trenul.

 

 

Exit mobile version