Editia de Dimineata

Descoperă România. Cascada Clocota și misterul apei care nu îngheață

Oamenii care au nevoie de un weekend special pentru relaxare departe de agitația orașului trebuie să știe că județul Hunedoara este locul perfect pentru acest lucru. Mai exact în stațiunea balneară Geoagiu Băi care se poate lăuda cu zeci de ape curative.

Sursă foto: la-povestile-mele.blogspot.com

Nu foarte departe de stațiune, la circa 15 minute de mers din centrul orașului spre sud-est se găsește Cascada Clocota, aceasta fiind amplasată pe râul cu același nume. De această cădere de apă din păcate nu știu foarte mulți turiști, chiar dacă peisajul de aici este unul de poveste. Căderea de apă are aproximativ 38 respectiv 43 de metri înălțime și circa 22 de metri lățime.

Deosebit este faptul că apa acestei cascade nu îngheață niciodată, indiferent de cât scat temperaturile, asta deoarece ea strânge 16 izvoare termominerale din jur, dar și un râu. Conform datelor oferite de specialiști apa din cascadă este una plată și pură.

Sursă foto: vacanteleluimircea.wordpress.com

Modul în care arată Cascada Clocota este unul deosebit întrucât beneficiază de formațiuni verticale realizate pe întreaga înălțime a acesteia și care sunt acoperite de diferite plante atârnătoare sau de mușchi. Aceste striații sunt în fapt rădăcinile mai multor copaci căzuți și ulterior perfect împletiți cu tufuri calcaroase.

Sursă foto: la-povestile-mele.blogspot.com

Stațiunea balneoclimaterică Geoagiu-Băi se găsește la o altitudine de circa 350 de metri chiar la confluența dintre râul Geoagiu cu Mureșul. Locul acesta a devenit stațiune turistică cu un puternic impact național cu foarte mulți ani în urmă și în același timp cu Băile Felix, Herculane, Buziaș și așa mai departe. Stațiunea de la Hunedoara reprezintă una dintre cele mai vechi exploatări de tip balnear din țara noastră. Despre calitățile apelor din zonă se povestește că sunt recunoscute încă de pe timpul dacilor.

Sursă foto: la-povestile-mele.blogspot.com

Liniștea din această zonă este tulburată doar de zgomotul pe care-l face apa atunci când se lovește de stânci ori atunci când ajunge în bazinele aflate la baza cascadei. Astfel, aici se poate descoperi un loc perfect pentru realizarea unor amintiri de neuitat alături de cei dragi.

Asemenea oricărui obiectiv turistic din România și în jurul cascadei Clocota a luat naștere o legendă. Aceasta transmite din generație în generație o poveste din perioada imperiului Austro-Ungar. Un ofițer s-ar fi îndrăgostit nebunește de fata morarului din zonă și din acest motiv tânăra a fost forțată de către familia sa, să se căsătorească cu el. Acest lucru în ciuda faptului că tânăra iubea cu adevărat un alt băiat. Din cauza faptului că nu a putut acest lucru fata morarului a preferat să-și curme viața sărind de pe stânci în cascadă.

Sursă foto cover: la-povestile-mele.blogspot.com

Exit mobile version