Site icon Editia de Dimineata

Descoperă România. Pădurea Hoia Baciu, între mit și realitate

Pădurea Hoia Baciu este considerată una dintre cele mai înfricoșătoare din lume. Aceasta poate fi întâlnită la marginea orașului Cluj – Napoca și este întinsă pe circa 300 de hectare.

Sursă foto: flickr.com

Locul considerat ca fiind unul dintre cele mai intense atunci când vine vorba de fenomene paranormale, OZN-uri, apariții de fantome și de ce nu înfățișarea stranie a pădurii. Poate chiar aspectul copacilor este acela care îi determină pe cei mai mulți să-și imagineze diverse povești.

Această pădure este numită de către vizitatori și localnicii din împrejurimi „Triunghiul Bermudelor din România”. Numele de Horia Baciu îi revine după ce un păstor a povestit despre faptul că i-a dispărut turma de 200 de oi la puțin timp după ce a intrat în pădure. Locul straniu a intrat în atenția presei internaționale atunci când Emil Barnea un fost tehnician militar a fotografiat un așa zis OZN. Conform spuselor omului din anul 1968, presupusul obiect ce nu putea fi identificat plutea chiar peste Poiana Rotundă. Diferența dintre această poveste și oricare alta este făcută prin faptul că atunci la putere erau comuniștii care imediat după ce au auzit afirmațiile militarului l-au scos din funcție și l-au acuzat de nebunie și sabotaj.

Sursă foto: romaniatv.net

Există și alte activități paranormale, dar care de această dată sunt concentrate într-o singură parte a pădurii unde toată vegetația a murit. În jurul anilor 60 un biolog pe nume Alexandru Sift, a surprins și el ceea ce credea a fi un OZN. Din acel moment zvonurile despre fenomenele stranii din pădure s-au înmulțit ajungând astfel un principal interes pentru publicul larg. Un alt factor ieșit din comun legat de pădure este reprezentat de zonele întunecate unde apar diverse fascicule de lumină. Biologul a încercat să înțeleagă și să explice fenomenul fără succes, dar a menționat că știința nu-l poate explica. Acest lucru este foarte interesant deoarece mai mulți oameni de știință nu au putut aduce dovezi pentru a explica într-un mod sau altul fenomenele diverse. Interesantă este și forma ciudată a copacilor din pădure, despre care oamenii locului susțin că sufletele celor ce și-au pierdut viața în pădure s-au preschimbat în copaci.

Sursă foto: mirel-matyas.blogspot.com

Pădurea a fost luată în vizor și de presa internațională și a fost vizitată de mai mulți jurnaliști britanici. Aceștia potrivit Independent sunt pasionați ai locurilor înfricoșătoare și după vizita făcută în pădure au susținut că oamenii pot uita de Castelul lui Dracula din Transilvania și să se reorienteze spre pădurea Hoia Baciu.

Sursă foto: transilvaniareporter.ro

Așadar jurnaliștii de la cunoscutul ziar ( Independent) s-au hotărât să petreacă o singură noapte în pădure ca după să o denumească ca fiind cea mai înfricoșătoare pădure din lume.

Acest loc pe lângă faptul că sfidează investigațiile oamenilor de știință, strânge în mod constant presupuse vrăjitoare din toată țara, dar și șamanii care fac tot posibilul să curețe pădurea de răul sălbatic ce domină zona.

Sursă foto: miscareaderezistenta.ro

 

 

 

Exit mobile version