Site icon Editia de Dimineata

Descoperă România. Scara din Munții Ceahlău, 500 de trepte către cer – FOTO / VIDEO

În masivul Ceahlău pentru a ajunge la Vârful Toaca turiștii trebuie să urce pe o scară care însumează peste cinci sute de trepte și circa 60 de tronsoane a câte trei metri lungime. Toate acestea favorizează accesul doritorilor pe unul dintre cele mai îndrăgite trasee montane din România.

Sursă foto: Youtube.com

Pentru cunoscători trebuie să menționăm că vechea scară care urca spre Vârful Toaca a fost reconstruită deoarece fusese distrusă cu trecerea timpului. Pentru a crea condițiile necesare oamenilor investițiile au depășit suma de 500.000, bani proveniți de la Consiliul Județean Neamț.

Sursă foto: cunoastetitara.md

Un lucru pe cât se poate de normal deoarece scara construită pe la începutul anilor 70 cu scopul de a proteja solul era impracticabilă de mult. Timp de mai mulți ani doritorii au reușit să urce până la Toaca, doar pe o cărare neamenajată, dar care făcea legătura dintre platoul superior al muntelui și vârf.

Sursă foto: mapio.net

Situat la o altitudine de 1904 metri, Vârful Toaca este al doilea ca dimensiune după Vârful Ocalașul, din masivul Ceahlău. Chiar dacă nu este cel mai înalt, acest vârf rămâne o atracție principală datorită formei sale piramidale. Pe versant se află și stația de meteorologie cu același nume.

Sursă foto: ziarpiatraneamt.ro

Conform unor studii efectuate de autoritățile locale se spune că pe Vârful Toaca ajung anul în medie peste 1.000 de turiști.

Sursă foto: gonext.ro

Sursă foto: ziare.com

Sursă foto: qmagazine.ro

Exit mobile version