Site icon Editia de Dimineata

Descoperă România. Stațiunea Băile Govora, o bijuterie inestimabilă

Stațiunea Băile Govora se găsește în depresiunea subcarpatică fiind înconjurată de dealuri împădurite cu stejari, pini, fagi, la o altitudine de circa 360 respectiv 380 de metri și 20 de kilometri de minicipiul Râmnicu Vâlcea.

Sursă foto: romania.directbooking.ro

Climatul de la Băile Govora este unul continental moderat cu mici influențe, astfel verile sunt adesea răcoroase cu o temperatură medie de 19 grade C, iar iernile sunt destul de plăcute cu o temperatură medie de minus trei grade C.

Această stațiune este una inestimabilă ca importanță națională fiind deschisă în absolut orice perioadă a anului, fiind bineînțeles renumită pentru varietatea și caracterul terapeutic pe care-l au apele de aici. Acestea sunt bogate în clor, iod, brom, sulf existând și ape hipotonice bogate în calciu și magneziu. Toate cele prezentate anterior sunt cunoscute și implicit utilizate încă din anul 1866. Nămolul de aici fiind la rândul său unul mineral utilizat pentru tratament.

Sursă foto: romania.directbooking.ro

Stațiunea Băile Govora este adesea recomandată persoanelor în căutarea tratamentelor pentru boli respiratorii, boli degenerative sau a diverselor boli reumatice articulare, asemănător tratamentului disfuncțiilor neurologice periferice sau centrale a unor anumite disfuncționalități de tipul celor post traumatice sau a bolilor asociate. Tot aici în zonă există și un sanatoriu pentru boli de tipul celor menționate anterior, dar care este destinat în mod special copiilor.

Sursă foto: romania.directbooking.ro

În fiecare an la această stațiune balneoclimaterică ajung în jurul a 1400 de turiști pe serie în toată perioada anului. De menționat este și faptul că din baza de agrement nu lipsesc terenurile de sport precum tenis sau forbal, o sală de spectacole, discoteci și multe altele.

Sursă foto cover: coltisorderomania.ro

Exit mobile version