Site icon Editia de Dimineata

Descoperire revoluționară. A fost identificat un nou organ în corpul uman

sursa: antena3.ro

Oamenii de știință au făcut o descoperire la care nu mulți se așteptau, în zilele noastre: un organ care absoarbe șocul asupra țesutului vital și care ar putea ajuta la o înțelegere mai bună a răspândirii cancerului.

Cercetătorii au descoperit niște compartimente umplute cu lichid, situate în tot corpul, sub piele. Ele au fost denumite „interstitium”, potrivit livescience.comAceste compartimente sunt unite și se află de asemenea în jurul tractului digestiv, plămânilor, vaselor de sânge și a mușchilor, creând astfel o rețea care este pusă în funcțiune de o „plasă” de proteine puternice și flexibile.

sursa: cosmosmagazine.com

Inițial se credea că este vorba doar de un „perete” format din niște straturile dense de colagen care unește țesuturile și se credea că acele compartimente erau goale. În loc de perete, este mai degrabă o „autostradă deschisă cu compartimente umplute cu lichid”, potrivit autorului studiului, Neil Theise, profesor de patologie la Universitatea de Medicină din New York.

Cercetătorii spun că acest organ nu a fost descoperit până acum pentru că nu a fost vizibil la microscop. Pregătirea probelor de țesut – tăierea lor în bucăți mici, tratarea lor cu diferite chimicale – care urmează să fie analizate microscopic face ca fluidul din acele compartimente să se piardă.

„Interstitium” văzut la microscop, sursa: livescience.com

Oamenii de știință au reușit însă să descopere acest organ cu ajutorul unei metode inovative de examinare microscopică a țesutului viu de pe o persoană. Cu toate că specialiștii spun deja că această rețea de spații umplute cu lichid reprezintă un organ, este nevoie de mai multe studii pentru ca rețeaua să primească oficial denumirea de organ. Totodată, rolul cel mai important al interstitium-ului ar fi legat de faptul că protejează organele, absorbind șocul, în cazul unor probleme la nivelul țesutului.

Exit mobile version